Jump to content

Dioba,ometanje posjeda,pomoć


broj1

Preporučene objave

JADNO;ALI I POMALO SMIJESNO

 

Naime,stvari stoje ovako.Otac koji je jos ziv ima posjed,tj dulum zemlje(zakonski u katastru na njegovom imenu).Prije nekih 15-20 godina,ja i brat smo uz njegovo dopustenje(usmeno) sagradili vikecu na kat,tako da njemu pripadne prizemlje,a meni kat.Vikendica se nalazi na jednoj polovini zemljista,te po dogovoru(usmenom) izmedju mene i brata, ostatak zemlje ispred kuce je pripao njemu za obradjivanje,a druga polovina zemljista pored kuce meni na obradjivanje,s tim da su na mojoj strani zemljista napravljeni zajednicki bazen,te septicka jama kao ekvivalent za prostor koji zauzima kuca na njegovoj strani zemlje. :-)

 

Sve divno i krasno da se jednog dana ja i moj brat nismo posvadjali :-( (usput posvadjao se sa i sa nasim ocem jer je stao na moju stranu)

 

Nakon svadje je postavi OGRADU!!!

:-x izmedju dva dijela zemlje,tj mog i njegovog dijela po usmenom predanju bez ikakve suglasnosti samnom,niti s nasim ocem,bez vjestacenja,onako na svoju ruku,od oka, iz bijesa.

 

Buduci je meni ulaz na kat sa strane,preko stepenica,ostavio mi je samo prolaz do tih stepenica,cak je ogradio prilaz oko kuce.

 

Buduci je otac zakonski u katastru vlasnik te njive tuzio ga je za ometanje posjeda 2 mjeseca od postavljanja ograde(nismo prije znali za ogradu,jer nismo isli u vikendicu).

Bila je i pred rasprava gdje njegov advokat navodi

da je dobio suglasnost od mog oca za postavljanje ograde,sto je cista laz,jer ne prricaju vec 3 godine,te se poziva na 3 svjedoka koji ce mu posjedociti da mu je taj dio zemlje darovan gdje je kuca,a drugi dio meni.

E SAD DOLAZI SMIJESNI DIO!!!!

Njegov advokat se poziva na neki clanak zakona i rok OD 30 DANA tvrdeci tvrdeci da je tuzba neblagovremena,te kao dokaz dostavlja racun od firme gdje je kupio ogradu,(izmedju racuna i tuzbe je razlika 2 mjeseca),dok se moj advokat brani s tim da je tuzba podnesena unutar 30 dana,te da racun nema nikakve veze sa gradnjom ograde.Sudija ipak prihvata racun kao dokaz koji ce se razmatrati na glavnoj raspravi,te zakazuje vjestacenje mjernika za 7 dana,a raspravu za 30 dana.

 

Nakon pred rasprave ja procitam taj clanak zakona i poludim :-x:-x .Jasno i decidirano kaze 30 dana od saznanja,a najkasnije godinu od dana cinjenja.Odem kod advokata,te ga priupitam znali napamet taj clanak zakona,te ako ne zna,da mi ga procita.Kada ge je procitao naglo se je zacrvenio,nije mogao da ista kaze.

E sad ko je ovdje lud,njegov advokat koji se poziva na taj clanak,tj samo njegov dio,moj advokat koji je nespreman dosao na raspravu,ili sudija koji je prihvatio da se racun uvede kao dokaz.

 

Ljut sam i ne znam sta da radim,osjecam kao da cu izgubiti spor radi nekopetencije advokata i sudije.Ocito ima boljeg advokata

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija