Jump to content

Neodazivanje na sud


brusli

Preporučene objave

Dragi moji parničim se na Općinskom sudu i čini mi se da sam u slijepoj ulici. Vlasnik sam garaže u koju je prije kupnje uletio tip. Prijašnji vlasnik se također potezao po sudovima. Nego da se vratim na slučaj. Sud mu je slao pozive 5 puta koje on nije primao (nije želio). Odvjetnica mi govori da je jedino rješenje da mu uruči javni bilježnik. Mislim da je to bacanje novca jer ni to neće htjeti primiti. Molim za pravni savjet.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci, tip nije primio ni tuzbu?

 

Pretpostavljam da je tako jer inace ne bi bilo problema- kad jednom primi tuzbu, onda ste "na konju".

Moj vam je prijedlog da pokusate prvo platiti dostavu po sudskom dostavljacu.

Naime, taj moze otici izvrsiti dostavu i poslije radnog vremena za razliku od postara koji to radi u radno vrijeme koje je isto vecini, dakle i tuzeniku.

Ako ga nedje kod kuce a ovaj odbije prijem tuzba mu se "pribije" na vrata i to se smatra urednom dostavom o cemu biljesku sastavlja dostavljac.

 

Putem poste je jako zeznuta dostava jer postar moze do besvijesti ostavljati obavijest, a ovaj nikad ne doci na postu podignuti tuzbu, pa ste nigdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tip ne želi primiti tužbu i vjerovatno ima veze na sudu tako da ispadne kao "nema ga doma". Vidio sam da je prijedlog zakona da nakon dostavljanja 5 puta poštom tužba stavlja na oglasnu ploču u policiji i ukoliko se tip ne pojavi automatski gubi spor. To bi bilo pravedno. Na koji način ga još mogu privesti uz pomoć policije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija