Jump to content

podneseno izvješće


nikakora

Preporučene objave

U policijskom zapisniku o očevidu je navedeno da je protiv vozača krivca podneseno izvješće o počinjenom prekršaju, mene zanima dal se to misli da je podnesena prijava za počinjenje kaznenon dijela ili je to nešto drugo.

Zatim auto krivca nesreće nije bio registriran a i upitno je dal je plačano samo osiguranje, pa kako ide isplata odštete i navedeno je da od tog vozača n ije uzeta izjava, jer nije bio u stanju komunicirati, dok na kraju zapisnika piše da su svi sudionici dali izjave, te zadnje koj sud je nadležan u sudskom postupku ako se nesreče dogodila na autocesti na djelu Dugopolje, a vozač udarenog automobila je iz Rijeke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oštećeni ovom prometnom nezgodom se treba javiti svom osiguranju koje će ga uputiti kako ostvariti svoja porava. Naime oštećeni se ne teba brinuti da se neće naplatiti jer je Hrvatski ured za osiguranje dužan isplaitit naknadu štete u roku 6 mjeseci od zaprimanja zahtjeva.

Dakle bez brige i fino do svog osiguranja s papirima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na temelju izvješća o počinjenom prekršaju policija nadležnom prekršajnom sudu po teritorijalnom principu podnosi Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv osobe za koju smatra da je počinitelj prometne nesreće.

Ukoliko vozilo sa kojim je upravljala osoba koja je izazvala prometnu nesreću nije registrirano i nema valjanu policu osiguranja ona će odgovarati i za taj prekršaj.

Sa istekle police osiguranja šteta se isplaćuje ako je taj rok manji od 30 dana, ukoliko je veći štetu oštećenom isplaćuje njegovo osiguranje, a nakon toga regresno tu štetu potražuje od osobe koja bude pravomoćnim rješenjem/presudom proglašena krivom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija