Jump to content

molim pravni savjet


fzelic8

Preporučene objave

Kupili smo devastiranu i nedovršenu kuću na Otoku Pašmanu, u međuvremenu smo je dovršili i uložili puuuuuuuno novaca, što se tiče papira imamo samo kupoprodajni ugovor sklopljen između nas i bivšeg vlasnika (iz srbije), te kupoprodajni ugovor između njega i prethodnog vlasnika.koji je zemlju nasljedio . međutim na ugovorima piše broj čestice koja se nalazi nedaleko od naše kuće 20-ak metara, a naša čestica je potpuno drugi broj, mislim da je vlasnik obiju čestica isti, ali on je umro. Šta da radimo sada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ah. recimo da ste sredstva ulagali kao pošteni posjednici i u dobroj vjeri, pa sve i da s vlasništvom nešto ne bude u redu, daljnji stjecatelj bi vama bio dužan vratiti uloženo. nadam se da postoji i neka građevinska dozvola, temeljem koje ste izvodili radove.

a sad na konkretno: nije jasno, je li upisani vlasnik taj tip iz srbije, ili čovjek od kojeg je taj tip kupio nekretnine. racimo da je to prodavatelj - čovjek iz srbije.

provjerite da li je vlasnik isti.

ako je taj čovjek umro, onda bi trebalo njegove nasljednike zamoliti da od javnog bilježnika zatraže provedbu ostavinskog postupka (ili donošenje dopunskog rješenja o nasljeđivanju za te nekretnine ako je ostavinski postupak već pravomoćno okončan). nakon što se nasljednici upišu u zemljišnu knjigu kao vlasnici nekretnine, temeljem sklopljenog ugovora i isplaćene kupoprodajne cijene, trebali bi vam priznati pravo vlasništva izdavanjem tzv. tabularne isprave, kojom bi se sve navedeno utvrdilo i kojom bi nasljednik/nasljednici dozvolili vama uknjižbu na nekretnini (onoj pravoj). pritom bi (moguće i u samoj tabularnoj ispravi) trebalo konstatirati da je došlo do greške prilikom sklapanja ugovora, da su prodavatelj i kupac imali na umu drugu nekretninu, te da se vi odričete bilo kakvih prava na toj drugoj nekretnini.

ako ne uspijete na ovaj način upisati pravo vlasništva na nekretnini, angažirajte odvjetnika i riješite stvar na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija