Jump to content

Darovni ugovor - na ostavinskoj raspravi


Klaudius

Preporučene objave

Otac mi je prije više od godinu dana darovnim ugovorom darovao većinu svoga vlasništva.

U darovnom ugovoru stoji tabularna izjava i izjava o mom stupanju u posjed potpisivanjem ugovora ...ugovor je ovjeren po JB-u . Međutim darovni ugovor nisam proveo kroz zemljišne knjige ...

Otac je umro - ostavinska raprava je uskoro - izvadio sam posjedovne listove i ZK vl. l. što dostavljam JB a isto tako dostavljam neprovedeni darovni ugovor ... sad nekoliko pitanja koja me muče:

1. Ulazi li ono što mi je otac darovao u ostavinsku masu - ili se po darovnom ugovoru mogu knjižiti kao vlasnik - kao što sam mogao dok je otac bio živ ??

 

To mi je jako bitno jer po vrijednosti ostavine se plaća i nagrada JB - pa dakle ako ono što mi je otac darovao za života ne ulazi u ostavinu - ili se na osnovu ovjerenog ugovora može izuzeti iz ostavine onda ću proći puno jeftinije kod plaćanja JB .... Unaprijed zahvaljujem na odgovoru ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ono što vam je darovano jest vaše i po daovnom ugovoru se možete uknjižiti u z.k.

Na ostavinskoj raspravi predočite jb taj ugovor, te postavite zahtjev da ta imovine ne ulazi u sastav ostavinske rasprave.

Upozorila bi vas još na jednu stvar: ostali nasljednici maju pravo tražiti da se vama ta darovana nekretnina uračuna u vaš nasljedni dio, pa da utoliko iz ostale ostavine naslijedite manje od onih nasljednika koji nisu darovani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija