Jump to content

KAKO VRATITI PRIJEVREMENO UKINUTI DOZVOLJENI MINUS PO TEKUĆEM RAČUN


anonimno

Preporučene objave

Imam jedan slučaj gdje je banka ukinula na tekućem dozvoljeni minus, prije isteka roka. U Banci kažu da je to zbog smanjene mirovine, koja je ista već nekoliko mjeseci, konkretno od 4. mjeseca i nikom to nije bilo važno do pred nekoliko dana. Gotovinske uplate kažu ne ulaze u prosjek priljeva i ne uzimaju se u obzir (ali se gleda svakako je li dozvoljeni minus pokriven).

Molim Vas kako dobiti natrag dozvoljeni minus barem do kraja razdoblja i što se može učiniti u Banci ili izvan nje (sudskim putem), da se vrati minus i ne priznaju kamate na sadašnji nedozvoljeni minus

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da je moj slučaj bio sličan. Primam plaću preko Zabe, ali moja šefica koja je privatnica nema sklopljen ugovor sa Zagrebačkom bankom za isplatu plaće. Odnosno, dogovorile smo se da ga ne sklopi, jer Zaba ima suludu kombinaciju da svaki mjesec naplaćuje određeni postotak od plaće da bi je isplaćivala, a kompliciraju i sa donošenjem obračuna. Uglavnom, sve produžuje isplatu jer novac stoji kod njih nekoliko dana dok ga ne proknjiže.

da ne duljim... meni su tako zbog gotovinskih uplata koje oni "ne vide" kao plaću, ukidali cijeli minus prije nego što istekne razdoblje koje mi primjerice piše na potvrdi iz bankomata i to stoga jer banka svaka tri mjeseca radi obračun i određuje koliki će minus nadalje biti dozvoljen. Tada sve stavljaju na nulu i ja sam svako malo zbog nekoliko kuna minusa bila u nedozvoljenom minusu, na što su mi uzimali kamatu.

Ja sam u banci napravila slijedeće:

- svakih tri mjeseca, prije isteka njihovog razdoblja za koje su mi rekli kada ističe, odnosno kada utvrđuju uvjete za minus, došla sam predati zahtjev za odobrenje minusa za iduće razdoblje (rekli su mi da mogu za to dati i trajni nalog, ali da to košta 80 kn. mislim da mi banka uzima previše tako i tako, pa sam si dala truda dolaziti svakih tri mjeseca i gnjaviti ih ispočetka s mojim minusom)

- trud se isplatio - jer je u poslovnicu došla raditi jedna simpatična gospođica, koja mi je objasnila da u njenoj poslovnici (ISTE BANKE!!!) nikada nisu naplaćivali taj trajni nalog i ona mi ga je sama ispunila i više ne moram u banku, niti mi stavljaju nedozvoljeni minus nego mi obnavljaju automatski i to sada na veći iznos nego što su prije. A plaća mi je jednaka. (nažalost

Znam da sam odužila, malo sam umorna, pa oprostite na konfuznosti. Nadam se da sam vam ipak pomogla u nekim osnovnim crtama, pitajte ako vas zanimaju pojedinosti. Ako imate gotovinske uplate (kao što ih imam ja za svaku plaću i ništa drugo) inzistirajte da vam one uđu u prosjek priljeva, što vjerujem da će vam odobriti ako su redovne. U suprotnom oni imaju pravo izračunati vam minus samo po mirovini.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija