Ogilvie objavljeno: 14. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 14. studeni 2007. Dakle da pojednostavim što više mogu: Uložio bih zemljište, a moj partner bi uložio novac u zajednički d.. Moj udio u d..-u bio bi 30% (što je pravično s obzirom na omjer ulaganja). No, poznato je da partner s većim udjelom može daljnjom dokapitalizacijom povećati svoj udio u vlasništvu, čime smanjuje udio drugog. Nakon toga, može privremeno smanjiti vrijednost čitavog d..-a i istisnuti partnera za mizernu cijenu (to se radi u praksi). Zanime me zna li itko kakve pametne klauzule koje se obično dodaju u društveni ugovora radi zaštite osnivača s manjim udjelom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 14. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 14. studeni 2007. Odluku o povećanju t.k. donose osnivači sa 3/4 glasova. Po samom zakonu, ako u društvenom ugovoru nije drugačije propisano, svi članovi društva imaju pravo prvenstva da kod povećanja t.k. preuzmu nove uloge u srazmjeru svojih dosadašnjih uloga. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ogilvie odgovoreno: 14. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 14. studeni 2007. Zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.