Jump to content

Americki model na balkanu


MamaTataIJa

Preporučene objave

Dakle moja bivsa supruga dobila je poziv 15.12 od css-a

glede utvrdivanja skrbnistva nad djetetom.

---(da podsjetim dobili smo rigorozni nadzor nad roditeljskom skrbi da se je djelatnica koja nas posjecuje u svojoj duznosti zgrazava nad mjerma i programom)---

B.supruga mi je rekla da misli da bi najvjerojatnije oni sina dodjelili meni sa cime se ja i slazem naime radim u jako dobroj firmi koja je izrazito socijalno i prema djeci osjetljiva tako da bi imali vece benificije i sredsva koja bi automatski djelili na pola preko racuna u raiffeisen banci.

U mom sad več bivsem zahtjevu za skrbnistvom pred opcinskim sudom stoji da ne potrazujem alimentaciju od majke i to iz vise razloga 1.Nema stalan posao. 2.Alimentacija nije iskaz ljubavi prema djetetu vec je prema mom razmisljanju na savjesti i mogucnosti roditelja 3.Sta u sl.gubitka posla i nemogucnosti roditelja da podmiri sudsku odredbu i ovi mu i kad se iskobelja iz zivotnih problema sudskom ovrhom sjednu na placu i sta ima djete od financiski unistenog roditelja koji jako dugo nece moci kupiti kaputic ili avion za bozic

Zato mi nije palo napamet da to i zatrazim od suda spram svoje supruge jer vec dugo nemoze naci stalan posao a znam da bi za sina dala sve i da i daje ! Moze li mi netko pomoci svojim znanjem ili iskustvom kao bi trebali nastupiti pred Css-om i sudom 21.imamo nepotrebno rociste kojeg valja odgoditi.Kako sam ranije pisao Mi smo za americki model (dakle djete dok je malo provodi vise vremena sa mjkom a kako raste taj reciprocitet se izjednacava i naravno dogovorne iznimke) i kako skratiti program i od sina ne raditi socijalni slucaj sto svakako nije takva stigma je u nasem drustvu strasna sama za sebe a da ne spominjem rastavljeni roditelji itd. imamo tko ljepog sina najradije bi stavio njegovu sliku svim u ovom casu zkrvljenim roditeljima da se zustave razmisljati o sebi ! a Vas pitam kako taj požar zgasiti i uspostaviti Americki model na balkanu

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nikako.

druga stvar, czss ni sud vama nece određivati kad ce tko i koliko vidjati dijete. sve se to mozete sami dogovoriti, napisati prijedlog sudu i izjaviti da se slazete, oboje. i oni ce vam sami reci da je dogovor najbolje rijesenje.

trece, zahtjev za skrbnistvo nema veze s zahtjevom za alimentaciju, prijedlog/tuzba.

ako se dogovorite da vi trazite skrbnistvo, a drugi roditelj viđanja i susrete, usuglasite se kako bi to trebalo odrzavati, izjasnite se pred soc radnicom i na sudu je sve gotovo na sljedecem rocistvu. nakon 15 dana, odluka postaje pravomocna.

nakon toga, vi uopce ne morate podnijeti tuzbu za alimentaciju protiv vase supruge ako je ona u gore navedenoj poziciji.. napisite izjavu kojom se izjasnjavate da ste slozni u tome da roditelj koji nema skrbnistvo financijski potpomaze dijete ovisno o svojim mogucnostima i ovjerite kod javnog biljeznika.

 

s druge strane, ako to bude islo preko suda, oni ce sve to uzeti u obzir. ako ona izgubi posao, moze traziti smanjenje alimentacije. ista stvar je ako roditelj radi na crno. nemas dokaza o prihodima, nemaju odakle potrazivati.

 

htjela bih reci da je u zadru ove godine, određena alimentacija od 17 kuna mjesecno jer gospodin nije bio prijavljan da igdje radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija