Jump to content

čl. 272 kz - borba za pravdu


nesretniroditelji

Preporučene objave

Jel moguće da nitko ništa ne zna o postizanju pravde za nepravedno uništeni ljudski život. Inače danas je dan posvećen i žrtvama u prometu. Među njima je i naš sin (21 godina i 6 mjeseci). Poginuo je na svojoj strani ceste, i do posljednjeg trenutka bio je svjestan onoga koji ide na njega. Svojim tjelom zaštitio je svoju dvojicu kolega koji su bili samo ugruvani, a on je bio vozač i poginuo je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, u našoj državi pravde za ovakve kazne nema.

Moja kćer je teško ozlijeđena u prometu prije godinu i pol. Istražni sudac nije izašao na mjesto nesreće nego je tek u veljači ove godine napravio izvid. Sad čekamo poziv na sud jer je odvjetništvo pokrenulo kazneni progon protiv počinitelja.

A taj počinitelj i dalje vozi auto, živi normalni život, angažirao je odvjetnika koji od svjedoka traži izmjenu iskaza i prikazuje svoju stranku kao nedužnu kako bi mu umanjio kaznu.

Što da vam kažem. Kad je bilo to istražno ročite, mi kao roditelji nismo ni smjeli sudjelovati u ispitivanju već smo stali ispred sudnice.

Ukratko razočarana sam sporošću pravde.

No, borit ću se do kraja da se pravda zadovolji, a to što se mojoj kćeri život izmijenio ne može se vratiti.

U kontaktu sam sa Udrugom:

Naziv udruge glasi: OBITELJI OSOBA STRADALIH U PROMETU.

Sjedište Udruge je u Puli, Štiglićeva 28, c/o Hrvatski auto klub Pula-Rovinj.

tel: 052/224-417, Teodora Baletić i Nebojša Čelica.

Jasno mi je da se život vašem djetetu ne može vratiti ali zbog nas ostalih trebamo nastojati da se nešto u zakonu promijeni.

Zajedno smo jači!!!!

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da nije problem u samim zakonima, već u neprovođenju ili sporom provođenju istih. I u ovo preizborno vrijeme svi govore u ukidanju, promjeni ili donošenju određenih zakona, a nitko ne govori o neefikasnosti provođenja tih zakona. Smetnulo se s uma da se ne biraju samo budući zakonodavci, već i vlada na kojoj leži odgovornost izvršenja zakona. Bolje bi bilo da pojedinac nekog prava uopće nema, nego da ga formalno ima, a ne može ga zaštiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da se iz mog posta jasno može razaznati neefikasnot provođenja zakona, tj. sporost pri rješavanju.

Ovjde se primjenjuje redovna procedura i pravdaju se prekrcanošću sudova. to zapravo treba mijenjati. Ovakvi predmeti moraju se uzeti u proceduru po hitnom postupku kako se ne bi dogodilo da krivac za nesreću nesmetano i dlaje vozi auto, a uz to i dalje radi iste greške zbog kojih su nastradali nedužni ljudi.

Na kraju ako i dođe do kazne zatvora bit će oslobođen zbog "primjerenog vladanja".

Užas!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se potpuno. Međutim za nas je bilo poražavajuće kada smo saznali da takva osoba koja nam ubije sina ni kriva ni dužna, može dobiti samo uvjetnu kaznu. To jednostavno ne mogu prihvatiti. Imala sam jako dobro i odgovorno djete, a ubila ga je neodgovorna osoba. Borim se za kaznu i zato dižem svoj glas. Dok se ne počne adekvatno kažnjavati nište se neće promijeniti na bolje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija