Jump to content

štetu učinio u prometnoj nezgodi maloljetnik bez vozačke


aleksandra

Preporučene objave

Osobno smatram da ukoliko ima 16 - 18 godina da, on bi mogao biti i isključivi krivac, što ovisi o samom načinu nastanka kako štetnog događaja, tako i načina na koji je maloljetnik došao u posjed vozila.

 

iako bi prema nekom tumačenju (pročitao u novinama) trebali odgovarati i tete iz vrtića, ravnatelj osnovne škole, ravnatelj srednje škole, roditelji/staratelji, ravnatelj policije, ministar zdravstva i socijalne skrbi, predsjednik Vlade, i na kraju ravnatelj Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeli on kriv za prometnu nezgodu? To što je vozio bez vozačke ne čini ga krivim za štetu. On je kriv za druge prekršaje, ali njegova vozačka nije u uzročno-posljedičnoj vezi sa štetom. Npr. Ako ste vi krivi za sudar, nije on kriv za štetu, ali će odgovarati za vožnju bez vozačke i što ja znam već što su njemu našli prilikom očevida (alkohol, pojas i sl.). Što kažu u osiguravajućem društvu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je taj maloljetnik rješenjem o prekršaju kažnjen zbog izazivanja prometne nezgode, tada bi odštetni (regresni) zahjtev osiguravatelja protiv roditelja mogao biti naplativ, samo treba vidjeti ono što sam ti natuknuo u prvom postu, na kojij je način taj maloljetnik došao u posjed vozila kojim je očito počinio štetni događaj. Tu bi se dalo puno toga osporiti.

 

No daj malo detaljnije objasni ovo što navodiš gore, tko je donio presudu da treba platiti osiguranju, to što sad pitaš već je utuženo, pravomoćno utuženo ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija