poki objavljeno: 23. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 23. studeni 2007. Kolege zanima me koliko je vremensko razdoblje potrebno od dolaska na prvostupanjsku komisiju mirovinskog do konačnog rješenja, zaći recimo došao sam na prvostupanjsku 23.09. e onda ide u Mihanovićevu pa na reviziju Ministarstvu branitelja, pa ponovo nazad. poki Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 23. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 23. studeni 2007. Kod rješavanja naših predmeta sve je moguće, osim poštivanja zakonskih normi. Prvo ćeš dobiti rješenje o umirovljenju, a onda par sličnih dok na kraju ne dobiješ rješenje s izračunom mirovine. Računaj nekih 3-4 mjeseca, no to je sve relativno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Duro odgovoreno: 23. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 23. studeni 2007. Do konačnog rješenja u smislu prvostupanjsko izvršno rješenje sa svim elemntima:datum osiguranog slučaja, vrsta invalidnosti, uzrok invalidnosti, iznos prava i početak isplate, neki prosjek je četiri mjeseca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
esad odgovoreno: 24. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2007. mislim da će to ptrajati i malo duže jer imam informacije da je cjelokupno mirovinsko zatrpano sa rješavanjem prevođenja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poki odgovoreno: 24. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2007. Moj predmet je prošao mirovinsko i sada se nalazi na reviziji u Ministarstvu branitelja, pa sada koliko se smiluju da mi daju rat a koliko mir, iako navodim da je moje prvo radno mjesto MUP, i prvo zasnivanje radnog odnosa, zanima me kako sada netko može reći da je dio u ratu a dio van njega pa gdje je ovaj drugi dio zarađen , možda u krevetu???? Neka mi netko objasni, da li vrijedi tužba, znam da mogu ići na to ali da li se isplati??????? poki Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
flak odgovoreno: 24. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2007. Čuj da su darežljivi baš i nisu .Meni je otišao predmet sa 100% a vratio se sa 60/40.Po kojim mjerilima važu to samo oni znaju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Duro odgovoreno: 24. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2007. poki je napisao: ... Neka mi netko objasni, da li vrijedi tužba, znam da mogu ići na to ali da li se isplati???????... Po meni se tužba u biti ne isplati osim ako imaš živaca i vremena (3-5 godina kod Upravnog suda i još minimalno šest mjeseci kod HZMO) a s nepoznatim rješenjem. Kao prvo Upravni sud po tvojoj tužbi neće ništa konkretno riješiti ( npr. sad je to i to i mirovina ti je takva) već će tužbu ili odbaciti (pa se može dogoditi da platiš sudske troškove cca 1000kuna) ili prihvatiti i poništiti drugostupanjsko rješenje HZMO-a, kao i dati mišljenje što ne štima i obvezujući naputak HZMO-u (čekaš presudu od 3 do 5 godina). Na takav izgubljen spor Središnja služba HZMO najčešće reagira tako da uvaži žalbu, poništi prvostupanjsko rješenje i naloži novi prvostupanjski postupak. To novo prvostupanjsko rješenje (koje ne mora biti tebi u korist) ćeš čekati minimalno šest mjeseci. I kad ga dobiješ ako nisi s njim zadovoljan opet u krug zvani HZMO. Sve navedeno je iz prakse (desetak branitelja). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 24. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2007. Kako ti je Duro napisao, dugotrajnost postupka ne ide nam u prilog, no zato obnova postupka je moguća, ranije. Ako ćeš se žaliti na omjer, to je sada pitanje, jer još nisi dobio rješenje, onda to činiš tek dok dobiješ izračun mirovine, da ne završiš na akontaciji mirovine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MEDENI odgovoreno: 18. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2008. Pa tko u biti onda odredjuje omjer rat mir ocu reci kakav je postupak odeš u mirovinski na vještačenje on ti naravno nekaže ništa šta se onda dalje zbiva s predmetom ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bilogora odgovoreno: 18. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2008. Evo danas gledao od kolege obavijest. Po članku 32 ZOPHB šalje se na reviziju kod LP u MOBMS-a, kod gosp. "T". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Delta70 odgovoreno: 18. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2008. ja sam cekao 11 mjeseci,u tom vremenu sam dobio jedno jedino rijesenje i to ono konacno sa izracunom Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MEDENI odgovoreno: 18. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2008. Pa to je ludost da pošiziš od neizvjesnosti zar nisi nakon petnestak dana dobio nikakvu obavjest od viještaka ja sam dobio prvi put nastavak ljećenja a sad sam bio i nemam pojma dali će opet poslat Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 18. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2008. Medeni je rekao: Pa tko u biti onda odredjuje omjer rat mir ocu reci kakav je postupak odeš u mirovinski na vještačenje on ti naravno nekaže ništa šta se onda dalje zbiva s predmetom ? Pročitaj ovdje Uredbu o medicinskom vještačenju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MEDENI odgovoreno: 18. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2008. Hvala ljudino puno si mi pomogao još sam jako zelen u svemu tome. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Delta70 odgovoreno: 18. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2008. nista prijatelju nisam dobio,cak mi ni omjer nije htio reci,sve sam saznao punoooo punoooo kasnije Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.