Jump to content

Rok za rješenje iz mirovinskog


poki

Preporučene objave

Moj predmet je prošao mirovinsko i sada se nalazi na reviziji u Ministarstvu branitelja, pa sada koliko se smiluju da mi daju rat a koliko mir, iako navodim da je moje prvo radno mjesto MUP, i prvo zasnivanje radnog odnosa, zanima me kako sada netko može reći da je dio u ratu a dio van njega pa gdje je ovaj drugi dio zarađen , možda u krevetu???? Neka mi netko objasni, da li vrijedi tužba, znam da mogu ići na to ali da li se isplati???????

 

poki

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poki je napisao:

... Neka mi netko objasni, da li vrijedi tužba, znam da mogu ići na to ali da li se isplati???????...

 

Po meni se tužba u biti ne isplati osim ako imaš živaca i vremena (3-5 godina kod Upravnog suda i još minimalno šest mjeseci kod HZMO) a s nepoznatim rješenjem. Kao prvo Upravni sud po tvojoj tužbi neće ništa konkretno riješiti ( npr. sad je to i to i mirovina ti je takva) već će tužbu ili odbaciti (pa se može dogoditi da platiš sudske troškove cca 1000kuna) ili prihvatiti i poništiti drugostupanjsko rješenje HZMO-a, kao i dati mišljenje što ne štima i obvezujući naputak HZMO-u (čekaš presudu od 3 do 5 godina). Na takav izgubljen spor Središnja služba HZMO najčešće reagira tako da uvaži žalbu, poništi prvostupanjsko rješenje i naloži novi prvostupanjski postupak. To novo prvostupanjsko rješenje (koje ne mora biti tebi u korist) ćeš čekati minimalno šest mjeseci. I kad ga dobiješ ako nisi s njim zadovoljan opet u krug zvani HZMO. Sve navedeno je iz prakse (desetak branitelja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija