Jump to content

Kazna za prekrsaj koji nisi ucinio


ljubicica

Preporučene objave

Molim pomoc! Zanima me moze li i policija napisati kaznu za prekrsaj koji nisi ucinio? Naime, jucer nam se dogodila situacija da nas je na cesti zaustavio presretac i policajac nam hoce pisat kaznu od 300 kuna zato jer je suprug, prema rijecima policajca, razgovarao na mobitel. Cinjenica je da suprug nije ni imao mobitel u ruci a kamoli razgovarao na njega. I sta sad? Policajac je "uvjeren" da ga je vidio, a mi tvrdimo da nije. I na kraju nam je on to kao "oprostio". Zanima me moze li nam on uopce napisat kaznu za nesto sto nismo ucinili, ako policajac kaze da je "vidio"?

Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate podastrijeti činjenicu da vaš suprug nije u trenutku kada ga je prometni policajac uočio u motornom vozilu na nadzornom punktu na cesti. Druga stvar, NIKADA AMA BAŠ NIKADA SE NE DOVEDITE U SITUACIJU DA SE SUKOBLJAVATE VERBALNO (FIZIČKI - NE DAJ BOŽE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) I OBJAŠNJAVATE SA POLICAJCEM jer ne samo da je to kruh sa 77 kora nego ste vi građanin a on je predstavnik vlasti. Osim toga, opća je kultura imati pristup. Sve u svemu, moraju postojati materijalni i fizički dokazi da je prekršaj počinjen.

 

Osim izjave svjedoka, morate dokazati da sporni mobitel ne postoji, i biti ljubazni i srdačni sa policjotom jerbo ako niste, slijedi vam i veća kazna od 300 kn, virujte mi!

 

Ako vam i napiše kaznu, uložite prigovor na zapisnik i pođite u PP (policijsku postaju) u kojoj policijot je na dužnosti i porazgovarajte s njim i probajte naći kompromisno rješenje, ali, ponavljam: LJUBAZNOST I ČOVJEČNOST ISPRED SVEGA JER I ONI SU SAMO LJUDI!

 

LIP POZDRAV! ADIO!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

g. Geronimo...

Sigurna sam da radite u policiji jer ovakvo nešto mogu samo "oni" napisati.

 

Gđo. moja draga... Ako policajac nema dokaza o počinjenju nekakvog prekršaja to Vam ni ne može naplatiti... Nema osnove za to,a ako ste u pravu ne dajte niti da Vas državni službenici ;citiram predstavnici vlasti (mada je večina njih daleko od toga) "gaze" i "pljuju"... a oni su takvi... uživaju u tome,ako im dopustite idu u nedogled!

 

Naša je policija daleko od onoga što bi oni trebali predstavljat....

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I još malo da se nadovežem, policijska samovlada i naši zakoni su takvi da vas mogu kazniti za šta hoče,kod nas je "kriv si automatski pa ti dokazuj ako možeš svoju nevinost". A nemožeš nikako dokazati jer suci uvijek više vjeruju policiji nego malom čovjeku,a policija do debelo koristi pa na ročištima, ako se i pojave,lažu i govore naravno u svoju nepogrešivu korist. Naravno,pa oni svi žive od toga,jer sve kazne idu u državni proračun,pa neće valjda pilit granu na kojoj sjede. Sistem je takav i tu nema pomoči nažalost. Sramota.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija