Jump to content

naslijeđivanje automobila kupljenog na povlasticu


scampy

Preporučene objave

auto kupljeno na povlasticu (roditelji pogionulog branitelja) koje ima zabranu otuđenja koja nije istekla.međutim osoba na koju glasi isto jako je bolesna i postoji mogučnost najgoreg!šta napraviti u slučaju smrti vlasnika , tj. da li vlasnik može to vozilo ostaviti tastamentom nekom ? šta se dalje događa..... :sudac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira na zabranu otuđenja, ta osoba je vlasnik tog automobila, pa bi se taj automobil u navedenom slučaju naslijeđivao kao i bilo koja druga pokretnina u vlasništvu te osobe.

Prema tome, ukoliko član obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz DR umre prije isteka roka od 2 godine od nabave automobila, zakonski nasljednici mogu prodati automobil koji su naslijedili bez plaćanja carine, posebnog poreza i poreza na dodanu vrijednost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To Vam je riješeno u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, evo Vam izvadak

 

CARINSKE I POREZNE OLAKŠICE

 

Članak 60.

 

(7) Ako HRVI iz Domovinskog rata ili član obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata umre prije isteka roka od 2 godine od nabave automobila, zakonski nasljednici mogu prodati automobil koji su naslijedili bez plaćanja carine, posebnog poreza i poreza na dodanu vrijednost.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma tu se ne radi o nasljeđivanju već o otkupu povlastica za uvoz automobila,jer su svoje pravo na povlasticu obitelj poginulog prodali nekom šverceru da on izbjegne porez na vozila,ali sad je kritično jer vlasnik umire i auto po zakonu opet pripada obitelji koja nije dobila novac od uvoznice već ga je samo vlasnik uvoznice dobio,pa se dotični boji da će opet morati platiti za uslugu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija