Jump to content

Što s babom?


stuart_mali

Preporučene objave

u potpunosti vas razumijem, ljudi koji nikad nisu imali takvo nešto u kući nikad neće moći shvatiti o ćemu vi pričate.

e sad ovako, babi treba oduzeti poslovnu sposobnost. odite u centar za socijalnu skrb i tamo iznesite svoj problem (ako je centar kvalitetan trebali bi vam dati detaljne odgovore, upute i pomći vam, al ne očekujte previše od njih-njima se to neda).

prjedlog za oduzimanje poslovne sposobnosti treba podnijeti sudu i baku će psihijatrijski vještačiti, na temelju tog nalaza će sud odlučiti, pa ako joj oduzme p sposobnost postavit će joj se skrbnik. uz prijedlog priložite i medicinsku dokumentaciju, ako je imate, ukoliko se liječila od kakvih duševnih bolesti. također bi trebali razgovarat s njenim liječnikom opće prakse da i on da svoje mišljenje.

ovo vam je samo okvirno da znate od kuda počet. nadam se da ćete uspješno riješiti problem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A malo samilosti prema teško bolesnim.

I ne kaže se baba nego baka.

Nadam se da niste jedan od onih koji će svoju teško bolesnu baku smjestiti u ubožnicu i više nikada neće pitati za nju. Ona je ljudsko biće nezaboravite to.

"Takvo nešto u kući", kao da je stvar a ne čovjek.

Da, ja sam imala teško bolesnog djeda s kojim smo prolazili iste stvari, i jako dobro znam kakve su to muke i bol, ali mi nikada nije palo na pamet da ga zovem "tako nešto u kući".

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"takvo nešto u kući" se nije odnosilo na osobu babe ili bake (ovisno iz kojeg djela hrvatske dolazite), već na situacije koje takva osoba izaziva svojim ponašanjem.

naime, u našoj državi postoje institucije koje trebaju voditi brigu o takvim osobama, ukoliko je njihovo ponašanje takvo da njihovi najbliži ne mogu s njima izać na kraj, ali u svkom slučaju u niti jednom zakonu nisam vidjela da postoji institucija koja se zove ubožnica.

isto kao što je bakica ljudsko biće, ljudska bića su i njena djeca i unučad, koji kao takovi također imaju pravo na dostojanstven život, a pod tim pojmom sigurno nije situacija da te netko gađa izmetom, pa bila to i tvoja vlastita baka, baba ili bakica, kako vam drago.

samilost prema teško bolesnima? pa zar se teško bolesni ne trebaju liječiti? ja mislim da se trebaju liječiti, pa shodno tome, ukoliko se liječenju ne žele dobrovoljno podvrgnuti ( a u pravilu takve osobe ne žele), postoji i prisilno liječenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije bih rekao da se čovjek koji je otvorio ovu temu šali .Ili možda ne ako je ovo drugo onda je to jako zabrinjavajuće od čovjeka čija jadna ostarjela baka čekajući svoju smrt sigurno nije mali teret ali taj teret vjerovatno ćeš biti i ti i isto tako možda budeš u poziciji kao i tvoja baka sada .Čini mi se da nije problem što baka ne želi iz kuće,već što dom kakav takav košta 2500 kn mjesečno a ti to ili nemaš ili ne želiš platiti pa gledaš kako bi to utrpao državi. Da se to srediti ali ostaješ bez nasljeđa a to bi ti svakako želio izbjeći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija