stuart_mali objavljeno: 6. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 6. prosinac 2007. Imam jedan problem s nasljedstvom. Naime, djedovom smrću imovinu su podijelili moj otac i baka. Kako baka ima 97 godina, te često gubi svijest, a ne želi napustiti kuću, niti želi ičiju pomoć (zapravo doslovno gađa ljude izmetom...), što možemo učiniti? Molim savjet. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
darla_ odgovoreno: 7. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2007. i kakav ti tu problem imas? dok su tvoj otac i baka zivi, pa otac i majka, pa ti i braca, nemas veze s tim.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stuart_mali odgovoreno: 7. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2007. Imam, itekakav, jer i ja (kao i ostatak moje obitelji) uskočimo i pomažemo ocu oko babe. A ovo pitam u ime svih nas - kako je smjestiti u neki centar i oduzeti joj pravo raspolaganja imovinom, jer očito nije normalna? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lea odgovoreno: 8. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2007. u potpunosti vas razumijem, ljudi koji nikad nisu imali takvo nešto u kući nikad neće moći shvatiti o ćemu vi pričate. e sad ovako, babi treba oduzeti poslovnu sposobnost. odite u centar za socijalnu skrb i tamo iznesite svoj problem (ako je centar kvalitetan trebali bi vam dati detaljne odgovore, upute i pomći vam, al ne očekujte previše od njih-njima se to neda). prjedlog za oduzimanje poslovne sposobnosti treba podnijeti sudu i baku će psihijatrijski vještačiti, na temelju tog nalaza će sud odlučiti, pa ako joj oduzme p sposobnost postavit će joj se skrbnik. uz prijedlog priložite i medicinsku dokumentaciju, ako je imate, ukoliko se liječila od kakvih duševnih bolesti. također bi trebali razgovarat s njenim liječnikom opće prakse da i on da svoje mišljenje. ovo vam je samo okvirno da znate od kuda počet. nadam se da ćete uspješno riješiti problem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anera odgovoreno: 8. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2007. A malo samilosti prema teško bolesnim. I ne kaže se baba nego baka. Nadam se da niste jedan od onih koji će svoju teško bolesnu baku smjestiti u ubožnicu i više nikada neće pitati za nju. Ona je ljudsko biće nezaboravite to. "Takvo nešto u kući", kao da je stvar a ne čovjek. Da, ja sam imala teško bolesnog djeda s kojim smo prolazili iste stvari, i jako dobro znam kakve su to muke i bol, ali mi nikada nije palo na pamet da ga zovem "tako nešto u kući". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lea odgovoreno: 9. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2007. "takvo nešto u kući" se nije odnosilo na osobu babe ili bake (ovisno iz kojeg djela hrvatske dolazite), već na situacije koje takva osoba izaziva svojim ponašanjem. naime, u našoj državi postoje institucije koje trebaju voditi brigu o takvim osobama, ukoliko je njihovo ponašanje takvo da njihovi najbliži ne mogu s njima izać na kraj, ali u svkom slučaju u niti jednom zakonu nisam vidjela da postoji institucija koja se zove ubožnica. isto kao što je bakica ljudsko biće, ljudska bića su i njena djeca i unučad, koji kao takovi također imaju pravo na dostojanstven život, a pod tim pojmom sigurno nije situacija da te netko gađa izmetom, pa bila to i tvoja vlastita baka, baba ili bakica, kako vam drago. samilost prema teško bolesnima? pa zar se teško bolesni ne trebaju liječiti? ja mislim da se trebaju liječiti, pa shodno tome, ukoliko se liječenju ne žele dobrovoljno podvrgnuti ( a u pravilu takve osobe ne žele), postoji i prisilno liječenje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
darla_ odgovoreno: 10. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2007. koliko licemjerstva i pohlepe... nevjerovatno.. oni bi nju u dom strpali i uzeli joj sve sto ima.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
darla_ odgovoreno: 10. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2007. nije ni cudo sto vas gađa izmetom, nista bolje niste ni zasluzili.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zozef odgovoreno: 10. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2007. Prije bih rekao da se čovjek koji je otvorio ovu temu šali .Ili možda ne ako je ovo drugo onda je to jako zabrinjavajuće od čovjeka čija jadna ostarjela baka čekajući svoju smrt sigurno nije mali teret ali taj teret vjerovatno ćeš biti i ti i isto tako možda budeš u poziciji kao i tvoja baka sada .Čini mi se da nije problem što baka ne želi iz kuće,već što dom kakav takav košta 2500 kn mjesečno a ti to ili nemaš ili ne želiš platiti pa gledaš kako bi to utrpao državi. Da se to srediti ali ostaješ bez nasljeđa a to bi ti svakako želio izbjeći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.