Jump to content

Ovrha nad dužnikom (d.o.o.)?


anonimno

Preporučene objave

Firma (d.O.o.) od prijatelja ima veća potraživanja od više komintenata (d.O.o. također), od čega jedna duguje cca. 60.000 kn.

Ista firma je pred zatvaranjem, no vlasnik (osnivač) otvara novu firmu.

 

Kako doći do dospjelih potraživanja?

Predlažem mu za takve nepopravljive slučajeve da pokrene tužbu, te bi prije odlaska kod odvjetnika željeli skupiti informacije i ovdje...

 

Kakvi su izgledi za brzu ovrhu i nad čime bi sud (radi se o trgovačkom u Zg) vršio ovrhu ako su računi firme koja duguje prazni, a imovine isti d.O.o. nema??

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izgleda da je firma vašeg prijatečja poslovala s drugim doo, da ti račune nisu platili, a da vaš prijatelj nema nikakvih garancija od dužnika.

 

Ako je to točno da nema garancija, a firmama je račun blokiran, stvarno su realno mali izgledi da se nešto naplati. Predlažem da se ipak ne odustane, već da se pokrene ovrha na temelju računa kao vjerodostojnih isprava. Ovrha se može provesti na računima (iako su blokirani, možda ima kakav priljev), na pokretninama firme, a pokušajte saznati da li firma ima kakvu nekretninu.

 

kad kažete da su firme dužnici pred zatvaranjem, ne znam da li mislite da će jednostavno prestati poslovati, ili je netko već predložio stečaj.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija