Jump to content

Socijalna pomoć od 400 kn?


fenix29

Preporučene objave

Redovna sam studentica, imam samo tu socijalu, moja mama me ne uzdržava, samo mogu stanovati kod nje s time da plaćam ono šta potrošim. Imam 30 god. i kasnije sam završila večernjaka da bi upisala fax na kojem imam vrlo dobar uspjeh. Stipendiju nisam dobila ove god zbog pravne pogreške, ali iduće..kao imam šanse. Dali je moguće da moja majka nema nikakve obaveze prema meni, da mi pomogne sa knjigama, prijevozom i sl. dok studiram, jer i moja polusestra ima 18 god a njoj evo uplaćuje i vozački i plaća x extra stvari. Kome da se obratim za kakvu veću pomoć, jer ovo je užas. Radila sam dosta ali to je imalo rezultata da sam pala godinu jer nisam dobila potpis- a poslodavca baš briga za studij!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

nemam komentara, ali radi ovakvih primjeraka lijenčina sam jako, jako protiv socijalne države !

 

Kao jedna 30-godišnjakinja razvedenih roditelja koja je završila studij uz redovno radno vrijeme i imam 8 godina neprekinnutog staža iza sebe dajem si to pravo ovo prokomentirati kao veliku lijenost i gotovanstvo.

Imam mama pravo, ja bi te još i iz kuće izbacila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije lijenost u pitanju i ja sam dijete bez oca tj. narkoman sada pokojni, mama me rodila sa 16. god. sama sam se odgajala, trenierala plivanje uspješno i sa 13 god. upala u pakao droge. Imam dijete od 9 god. Sve šta imam sama sam zaradila od gaća do knjiga. U komuni sam bila 2 god. Svi su ludi da me zaposle. Na mom faxu ne postoji vanredni studij a tzraje 5 god. sa diplomskim 6 god. Neznam kako netko može raditi ujutro od 7-15h i dobiti potpise na kraju kad su predavanja svaki dan u to vrijeme. Bus se plaća i to 300 kn za moju zonu Rijeka, plaća se sve..To je super ako u ZG ne plaćate prijevoz!! Od 13 god. mama mi nije dala ni lipe, pa čisto pitam..Inače nemam veza za neki poslić za pc-em i sl. ja bi i čiostila i prala, šta god ali da me se na kraju plati, što do sada nije bio slučaj. Godinu sam pala zbog rada na kiosku za 10 kn na sat.

Zanemarite ovo..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a otac djeteta? moze li ti on kako pomoci? djecji doplatak? trebao bi ti biti oko 300 kuna... caritas? daje odjecu i djecje poklone.. udruge pro vite, daju 400 kuna mjesecno za redovne studente koji ne rade, a imaju djecu...

 

postoje razne udruge koje pomazu u resocijalizaciji i traze poslove. znam da nije bas optimisticno.

pokusaj se raspitati na rodi.

 

zar nezaposleni nemaju pravo na besplatan prijevoz? u zg imaju.

 

mozes raditi neki posao npr. u vecernjim satima, pocistis ulaz 2 puta tjedno, to je 30 kuna po vratima, po par katova.. opet nesto dobijes, a ne oduzima puno vremena...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija