Jump to content

Vlasnicki list - stan pod hipotekom


petar0001

Preporučene objave

Kupio sam stan na kredit. Vlasnicki list je na starog vlasnika, uz kojeg je MORH (stan u otkupu) te se uknjizila i banka, jer sam podigao namjenski kredit za kupnju stana. E sad, zanima me mogu li se ja uknjizit na stan, tj. da se u vlasnickom listu izbrise prethodni vlasnik i upisem ja. Kupoprodajni ugovor i ostalo sto ide uz stambeni kredit je na zemljisniku predan kako bi se banka mogla upisati na hipoteku....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da se vi kao vlasnik mozete uknjiziti... zalozna prava upisana u c listu (morh i banka) prate nekretninu ali vi cete podnjeti prijedlog za uknjizbu protiv vlasnika koji vam je prodao stan i biti upisani kao vlasnik. Po toplati kredita banke cete brisati njihovo zalozno pravo na temelju brisovnog ocitovanja kojeg cete zatraziti od njih... ali otom potom:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HVALA NA ODGOVORU.

MORH je na B listi, a banka na C listi. Mozete li mi pojasnit u cemu je razlika B i C liste. Recite mi molim Vas da li trebam kakve dokumente nositi za uknjizbu ili je dovoljno predati samo molbu za uknjizbu? Bivsi vlasnik je u Itali, valjda im ne treba njegov potpis ili dokument s obzirom da mi je u kupoprodajnom ugovoru dozvolio da se upisem kao vlasnik.

I, ako znate, koliko ce me kostati taj upis na moje ime i koliko otprilike to vremenski traje.

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na listu B stoji ime i prezime vlasnika nekretnine i njegova adresa, vlasnički odnosno suvlasnički omjer i zabilježba ako se vodi upravni spor, odbijeni prijedlog itd., a na listu C nalazi se opis nekretnine na kojoj je dignut kredit ili novčani zalog, hipoteka, te zabilježbe, plombe ili prava služnosti ili tereti tipa tereta provoza i prijelaza preko navedne nekretnine.

 

Budite uporni i ne odustajte nepokolebljivo ustrajte na svom putu i zatražite informaciju treba li požurnica, kod kojeg referenta je vaš predmet zaprimljen, kao i ostali detalji. Ako zapne, zatražite obavezno sastanak s voditeljem odjela zemljišnoknjižnog odjela u gradu u kojem živite i objasnite cjelokupnu situaciju, budite naravno ljubazni ali nemojte pokleknuti ako neće biti sve riješeno u kratkom roku. Budite dakle uporni i ne dajte se!

 

LIP POZDRAV! ADIO!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e sad.... treba ujedno i vidjeti kako je prodavatelj dobio vlasništvo... jer ako je morh u listu b upisan onda bi trebali za uknjizbu dokazati i pravni slijed.... ne mozete provesti uknjizbu protiv morha vec protiv vlasnika koji je vama prodao.... treba vam npr sudska odluka ili ugovor kojim vlasnistvo s morha prelazi na vlasnika.... a onda kako s tog bivseg vlasnika na vas ali to znamo da je kupoprodajni ugovor kojeg ste potpisali...

Kolega iznas vas je dobro uputio da se raspitate... referenti koji nisu u pritvoru ce vam sve objasniti:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislio sam ovo brze rijesiti, ali, "poznanik" u gruntovnici mi trenutno nije dostupan, sprijecen je :)

Pravni slijed sam poslao MORH-u ima vise od pola godine. Ali mi nista ne salju osim sta mi salju uplatnice za otkup stana na moje ime, ali rjesenje nikakvo nisam dobio...Sve me strah da ne bude jos koja (vojna) akcija :) NNNI.

Znaci, ja sigurno mogu "prebaciti" stan na moje ime, a "skinuti" starog vlasnika s time da ostaje morh i banka do kraja otplate otkupa, odnosno kredita?

tnx

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija