njofra objavljeno: 12. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 12. prosinac 2007. Molim pravni savjet,živim u centru Sesveta i to u dvojnom objektu,obiteljska kuća,susjedi svakodnevno dovlače i odvajaju određenu količinu otpada,nakon odvajanja hrpetine smeča ostaje na dvorištu .Poslao sam pismo na nekoliko ministarstava još u 8,mjesecu,pa u 11.mjesecu ali odgovora nema a smeče i dalje dolazi,ima tu i akumulatora,hladnjaka,svega i svačega Ima li netko kakav pravni savjet kako ovome stati na kraj Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
IVY odgovoreno: 13. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2007. Kod nas za takve stvari zovemo komunalnog redara. On ima nadzor nad provedbom Odluke o održavanju čistoće pa koncesionara upozori ukoliko je on kriv, no u ovom slučaju mislim da je riječ o otpadu koji koncesionar za odvoz komunalnog otpada nije dužan zbrinuti. Komunalni redar (opet kažem - kod nas) pronađe vlasnika, upozori ga uz "prijetnju" pokretanja prekršajnog postupka i uglavnom se ljudi nauče pameti. A i redovno se odvozi krupni otpad. Mislim da u Zagrebu imate to puno efikasnije riješeno jer postoje mjesta za redovito zbrinjavanje kemijskog otpada. U svakom slučaju mislim da ti može pomoć komunalni redar. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.