Jump to content

prethodni staž potreban za ostvarivanje naknade plaće na bolovanju


giovanna

Preporučene objave

evo upravo sam se malo informirala o tome i procitala u zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju da je potreban radni staž neprekidno 12 mjeseci ili 18 mjeseci sa prekidima... to bi znacilo da ja nakon 10 mjeseci neprekidnog rada nemam pravo na naknadu u iznosu 70% od plaće, tj. imam pravo samo na 25% proracunske osnovice u iznosu od 835kn??? moze li mi netko potvrditi jesam li to dobro shvatila? unaprijed zahvalna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

saznala sam da je poslodavac dužan isplatiti mi naknadu za 42 dana bolovanja neovisno o radnom stažu, no može li mi netko dati nekakvu informaciju što se događa kad bolovanje predje na teret HZZO-a ako nemam 12 mjeseci radnog staža? da li onda primam onih 835kn ili postoji nekakva mogucnost da nastavim primati 70% plaće?

 

bila bih jaaaaako zahvalna na brzom odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

835 kn u tom je slučaju refundacija nadoknade plaće poslodavca od zdravstvenog osiguranja i to je odnos koji je uređen Zakonom, ponavljam odnos između poslodavca i zdravstvenog osiguranja, a što će on tebi stvarno isplatiti odnos je radnika i poslodavca. No vrlo su rijetki slučajevi u praksi kada poslodavac isplaćuje neku drugu nadoknadu plaće od one propisane Zakonom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija