Jump to content

Što mogu očekivati?


hitman

Preporučene objave

Pozdrav svima na forumu.Slučajno sam otkrio ovaj portal i drago mi je da ipak ima netko tko želi pomoći braniteljima svojim savjetima i iskustvom.Želio bih da mi netko pokuša odgovoriti tj. objasniti što mogu očekivati.Pa da krenem,nalazim se u starosnoj mirovini,zadnje zvanje u MUP-u-Samostalni narednik,HRV 20% privremeno.(napominjem da sam to zvanje imao i za vrijeme DR).Bio sam na procijeni preostale radne sposobnost,ali mi vještak nije htio ništa reći,osim da ćekam riješenje iz MOBMS-a. Unapred hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kolega,kao prvo,kakvu ce ti nesposobnost odrediti,prof, ili opcu,ali posto si vec u starosnoj to neznam ali mislim opcu.onda,koliki omjer vojno civilno,sto veci vojni omjer veca mirovina,cin imas relativno dobar,zavisi jesi li dragovoljac ili nisi.ima puno faktora koji odredjuju visinu mirovine.kada budes znao neke od njih,javi se,onda cu ti moci vise reci.pozdrav :-):-):-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav forumašima!!

Ako ima netko vremena da da svoj komentar molio bih.

Imam 44 godine, staž u MUP-u ,23 g., mirovinski staž 33,5 g., dragovoljac, za vrijeme DR sa SJP obišao sve terene Velebita i Oluja ali ne kao pripadnik SJP već kao djelatnik svoje PU a pri SJP kao neka vrsta ispomoći jer oni nisu imali tada po ustroju djelatnike moje struke.

Od 1998. kontinuirano liječen Dg. 32.2 a od 5 mj. ove godine 43.1, 62.0 i sl., bolovanje . želim u invalidsku vonu mirovinu po osnovi PTSP-a, kao i bolesti želuca kao posljedice PTSP-a, te kralježnice za koje imam dokumentaciju iz 1994. god.

Predao sam zahtjev za zdr. kom. MUP-a i čekam. Predao prije neki dan zahtjev za HRVI po osnovi bolesti, znam da će odbiti, žaliti ću se pa ćemo vidjeti.

E,sad zanima me od iskusnih forumaša, što realno mogu očekivati što se tiče mirovine, odnosno procjene komisije MUP-a i kasnije HZMO-a.

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drajo druže , možeš očekivati svašta, teško je to reći dok ne dođeš na komisiju, možeš dobiti puno a možeš dobiti i malo, zavisi što ti očekuješ???

Dobro je što udaraš u svim pravcima po pitanju svojih prava, samo nemoj ići na nikakve tužbe, jer tada si istek zakompliciraš život, žalba da ali i to dobro razmisli i rješenje prije žalbe dobro 5 puta pročitaj a onda uzmi zakon i 5 puta pročitaj po kojima člancima zakona su te odbili pa razmisli da li pisati žalbu ili ne, ali u svakom slučaju dalje doktorima i skupljaj papire za drugu komisiju..

Puno sreće kolega

Nekada i mi koji malo znamo ne možemo si pomoći

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A slušaj Poki, život me naučio da ne očekujem ništa spektakularno već pokušavam biti realan iako je to sa komisijama gotovo nemoguće.

U svakom slučaju nekako je za očekivati s obzirom na godine života i staža kao i ratni put da bude opća i nekakav omjer vojne i civilne 60/40 a prevođenje u vojni čin bio bi nadnarednik (to je provjereno), eto to bi bili neka realna očekivanja ali što ti kažež - to ništa nemora značiti.

Imam onu tablicu vojna mirovina 3.0 xls, za izračun i kad ubacim navedene parametre kumulativna mirovina iznosi negdje oko 4200 kuna, je li to pouzdana tablica i mogu li se po njoj ravnati za ubuduće ?? Hvala na odgovoru i nadajmo se najboljem, što se mene tiče nek bolovanje traje što duže jer sa rješenjem o priznavanju bolesti kao posljedice sudjelovanja u DR imam 100% od 6. mjesečnog prosjeka plaće tako da je to sasvim ok za razliku (čitam u forumu) od nekih kolega koji imaju problema sa rješenjem iz HZZO o priznavanju bolesti. Pozdrav!! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija