Jump to content

SJP


Dodadi

Preporučene objave

Koliko sam shvatio prilikom odlaska u mirovinu djelatnicima specijalne policije se podrazumjeva zvanje policijskog narednika, odnosno kod obračuna mirovine zvanje satnika.

Što je sa pripadnicima specijalnih postrojbi MUP-a u vrijeme Domovinskog rata, a koji su kasnije nastavili raditi u temeljnoj ili kriminalističkoj policiji, a danas odlaze u mirovinu po Zakonu o braniteljima???

Može li se teorijski desiti da bolje prođu oni koji su mnogo kasnije došli u specijalnu, i iz nje krenuli u mirovinu, od onih koji su bili tamo u samim začecima i kasnije odlučili raditi dalje u sustavu MUP-a????

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam ga ni ja ali postoji, uglavnom ga primjenjuju u MUP-u, po njemu možeš otiči u mirovinu po najpovoljnijem zvanju koje si imao u SJP od 1990-1996. Kasnije ne, znači samo u ratnom vremenu, to je posebno pogodno bilo onima koje su 2001 komunjare izjurile iz Specijalne policije (ukidanjem istih jedinica 2001.) Znači ako si bio npr. instruktor to je bilo zvanje samostalni inspektor, za to te prevode u čin vojni satnika i to ti je osnovica, sad sve ovisi koliko dobiješ omjer vojna civilna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A što ako mi je danas zvanje veče nego 30.06.1996. godine, idem li po povoljnijem zvanju u mirovinu ili po onome koje sam imao do 30.06.96.????

 

Djelatnici SJP-a su odlukom ministra prometnuti u zvanja pol. narednika, ali oni koji su se u tom trenutku nalazili u jedinicama, ostali su ostali malo po strani, mislim na one koji su otišli puno radnije na druga radna mjesta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija