Jump to content

Prodajem ###########


whitedd

Preporučene objave

Whitedd, pročitaj što ovdje piše.

 

 

Javno oglašavanje ovlaštenih društava

 

Članak 60.

 

(1) Oglase kojima je predmet ponuda za obavljanje poslova s vrijednosnim papirima mogu objavljivati samo ovlaštena društva.

 

(2) Zabranjeno je objavljivati oglase sadržaj kojih je takav da može dovesti u zabludu ulagatelje u pogledu prava, i rizika koji proizlaze iz vrijednosnih papira ili poslova s vrijednosnim papirima koje obavlja osoba ovlaštena za obavljanje poslova s vrijednosnim papirima.

 

(3) Ovlaštena društva dužna su tekst oglasa prije objavljivanja dostaviti Komisiji. Ukoliko u roku od 24 sata od zaprimanja teksta oglasa Komisija ne zabrani njegovo objavljivanje, ovlaštena društva smiju oglas objaviti. Teret dokaza da je Komisija primila oglas pada na ovlašteno društvo.

 

(4) Komisija će zabraniti objavljivanje oglasa čiji je sadržaj protivan odredbama stavka 2. ovoga članka ili je na drugi način protivan ovom Zakonu ili pravilima struke koja štite interese ulagatelja.

 

(5) Pod javnim oglašavanjem iz stavka 1. ovoga članka podrazumijeva se oglašavanje u sredstvima javnog priopćavanja i javno pristupačnim elektroničkim medijima.

 

(6) Odredbe ovoga članka ne primjenjuju se kada se kupnja ili prodaja vrijednosnih papira ili javno oglašavanje obavlja u postupku preuzimanja dioničkih društava sukladno odredbama Zakona o postupku preuzimanja dioničkih društava.

 

Prema tome editirano sve što si napisaoeditirano-obrisano, a za objavljivanje takvih oglasa bi mogao snositi i određene posljedice. Svi mi znamo kada će doći vrijeme za prodaju udjela, a to nije sada.

 

Editirano i lokot.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija