Jump to content

Kako se upisati kao vlasnik onog što mi pripada???


plok

Preporučene objave

Poštovanje,

 

obzirom da mi sva piskarala koja sam dosad posjetio govore različito,odlučih priupitati ljude na javnom zborištu što i kako dalje??

 

naime,nedavno mi je preminuo otac te sam nasljedio nekretnine kako u gradu tako i na selu,koje iskreno me više vežu i zanimaju.Nekretnine u Gradu su uglavnom uredne i vlasnički listovi su čisti,te ću se tu lako upisati kao vlasnik,ali me zanima za zemlju,novu kuću i staru kuću na selu kako da se uknjižim kao vlasnik.

 

Situacija je sljedeća,nedugo prije smrti otac je dobio rješenje na kojem ga se na dijelu nekretnina upisuje za 4/56 dijela,te se za dio nekretnina odbija upisati ga kao vlasnika jer je vlasnički list na trečim osobama.

 

Sve nekretnine su u posjedu obitelji godinama,nitko ne polaže nikakva prava na njih međutim u vlasničkim listovima na dijelu nekretnina su treće osobe,te na dio nekrenina treče osobe posjeduju dio vlasništva

 

Zanima me kako da raščistim papire i upišem se kao vlasnik onoga što sam nasljedio,pretpostavljam da postupak neće biti ni lagan ni ugodan :-o

 

bio bih zahvalan na savjetima.Kako postati vlasnik svojih nekretnina???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužba na utvrđenje prava vlasništva dosjelošću. postupak sudski, koji će vjerojatno krajati kratko ako su nekretnine u vašem posjedu godinama (20 i više). Tužite osobe koje su upisane kao vlasnici (odnosno njihove nesljednike ako su umrli, a ako su nepoznati tražite postavljanje skrbnika preko CZS)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru i pomoći.

 

Vrijednost tržišna je nikakva(ne prolazi autoput preko zemlje :-D ),e da i nadam se da 1 radnja nije jedna tužba,jer koliko sam gledao tu ima na nekim zemljama i po 20-30 vlasnika,a tek nasljednici :-o ,ako je 1 radnja tužba svakog od njih pa puta 30 bi bilo 30 000 kuna,to bi debelo premašilo vrijednost zemljišta :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma ne, jedna tužba na svih 30 tuženih 1000 kn. i naravno svaka daljnja radnja, osim po tzv Odvjetnickoj tarifi kada se umanjuje, npr. pristup ročištu koje se odgodilo ide 25% , al ne manje od 500 kn(mislim). cijeli postupak ne vejrujem da bi koštao više od 3-4 tis. kn., tužba , 2-3 pristupa (saslušanje svjedoka koji će potvrditi da ste u posjedu dugi niz godina) i to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija