Jump to content

pravosudni prije radnog staža od 4 godine?


Tirza

Preporučene objave

Odradila sam pripravnički u trajanju od godine dana u jednoj velikoj privatnoj firmi (d.d.). Prije dva mj. sam dobila novi ugovor i naziv r.m. pravnik u odjelu pravnih poslova. zbog velikog opsega poslova i manjka pravnika sa položenim pravosudnim ispitom, uprava drušva me pitala postoji li mogućnost da uz posao u firmi određeni broj sati u tjednu volontiram na sudu kako bi prije stekla uvjete za polaganje pravosudnog ispita. Zanima me da li je netko od vas bio u sličnoj situaciji i da li je tako šta moguće? Unaprijed zahvaljujem :-) !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguce je...da volontiras iz radnog odnosa na sudu na općinskom ili trgovačkom. Ja sam uspjela dobiti trgovački sud relativno brzo od kad sam tražila dok sam istovremeno predala molbu i na općinski sud i oni su me zvali nakon par mjeseci da se oslobodilo mjesto...Po mom iskustvu sporije ide s opcinskim, mada sve ovisi u stvari da li ima mjesta. Drugi uvjet za pravosudni da si dvije godine zaposlena na rm pravnika u firmi. Na sudu ti prilično izadu u susret tako stignes i radit i biti tamo....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti upucujes molbu sto bi se reklo neformalnu, i navedes da radis u toj i toj firmi i kad ti izdaju rjesenje onda sve ovisi gdje ces doci i dogovaras se sa sucem kod kojeg jesi. Imas sve detalje sto ti je potrebno na webu Ministarstva pravosudja, pod pravosudni ispiti....Na sudu ti je potrebno 1 g. staza volontiranja plus 2 g. na rm u firmi kao pravnik. Molbi prilazes

Prilozi:

1. životopis

2. preslik domovnice

3. preslik uvjerenja o stečenoj stručnoj spremi

4. preslik uvjerenja o nekažnjavanju

5. preslik radne knjižice

6. suglasnost poslodavca o volontiranju

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

whatever, po ovome sto si napisao ispada da ti treba sve skupa 3 godine, a gle ovo:

 

"2 godine na pravnim poslovima u državnim tijelima ili drugim pravnim osobama u kojem vremenu su obavile praksu u sudu u trajanju od jedne godine ili više,"

 

dakle, ukupno 2 godine.

 

inace, ja sam uputila zamolbu poslodavcu, a poslodavac je onda uputio molbu opcinskom sudu za volontiranje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija