Jump to content

Izdavanje građevinske dozvole


finimini

Preporučene objave

Obraćamo Vam se radi dobivanja informacije vezano uz ishođenje građevinske dozvole za izgradnju obiteljske kuće za koju nam je iz Područnog odsjeka za prostorno uređenje najavljeno njezino negativno rješavanje radi odbijanja jednog, od ukupno pet od suvlasnika ,da se zemljišnoknjižno razgraniči tj. potpiše diobeni ugovor.

Zajedno sa suprugom smo zemljišnoknjižni vlasnici z.k.č. nnn te suvlasnici x/y dijela z.k.č. mmm na području Zagreba.

Radi izgradnje obiteljske kuće podnjeli smo Područnom uredu u općini zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole. Lokacijska dozvola je izdana 06.04.2007. te je postala pravomoćna 23.05.2007 i u kojoj se navodi u poglavlju “Oblik i veličina građevinske parcele” površina novoformirane građevinske parcele 600 m2.

Radi formiranja nove građevinske parcele (z.k.č nnn + dio z.k.č. mmm) izrađen je parcelacijski elaborat, kojeg je 20.08.2007. potvrdio Gradski ured za katastar i geodetske poslove, te uputio u Zemljišno-knjižni odjel Općinskog suda u Zagrebu gdje je predmet zaveden pod oznakom Z-...... u z.k. ulošku ...... Gore navedni diobeni ugovor temelji se na prethodno spomenutom parcelacijskom elaboratu.

Napominjemo da se u postupku potvrde navedenog parcealcijskog elaborata sporni suvlasnik suglasio sa razgraničenjem što je potvrdio 25.09.2007. izjavom kod javnog bilježnika.

U međuvremenu smo dobili od Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Rješenje o plaćanju komunalnih doprinosa s klauzulom plaćanja zateznih kamata. Također, dobili smo Rješenje i od Hrvatskih voda

 

Da li u navedenom slučaju Područni odsjek za prostorno uređenje ima temelja izdati nam građevinsku dozvolu?

 

Molimo za pomoć.

 

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija