Jump to content

Veliki problem za malog čovjeka-mene


mitzoni

Preporučene objave

Kao prvo da se predstavim.Moje je ime Marko i imam 22 godine, dolazim iz malog gradića blizu Zagreba.Problem je taj što sam opužen za nešto više nego što je toga bilo.Uglavnom, priča slijedi ovako:

1.Prvo ću reči svojim rječima-ja moja djevojka i cimer smo zapalili tzv. joint u parku još za vrijeme staroga zakona, točnije dna 23.05.2006. godine i uhvatila nas je policija.Ja sam svu krivnju preuzeo na sebe ali oni tvrde da sam ja kriv što su oni konzumirali te me i za to terete...da skratim prepisati ću optužnicu koja je danas stigla nakon više od godinu i pol-pitanje vezano za ovo:jel moguće kako izvesti zastaru, ako da kako?-optužnica:da sam:dana 13.svibnja 2006. godine oko 23,15sati(svi smo bili punoljetni onda),na tom i tom mjestu da sam ja predložio svojoj djevojci da samnom konzumira jedan "joint"(1. problem je što nisam nikoga nagovarao) kojega sam prethodno sačinio od mješavine duhana i marihuane s više od 0,3% THC-a(to dokazuje da nisam neki pušač), i u stanu su mi našli 0,9g, 4,8g i 2,3g marihuane s više od 0,3% THC-a, dakle drugome dao opojnu drogu da je troši, te neovlašteno posjedovao tvari koje su propisom proglašene opojnom drogom, pa da je time počinio kaznena djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, zlouporabe opojnih droga, označeni i kažnjivo po čl. 173. st. 5. KZ,te po čl. 174. st. 1. KZ, a sve to uz primjenu čl. 60. KZ.Može li mi tko ovo objasniti.Pitanja su navedena tokom priče+zadnje pitanje:da li mi se sudi po novom ili starom zakonu ako je prekršaj od 13.5.2006.

Molim pomoć!ŠOKIRANI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudi vam se po zakonu koji u sebi ne obuhvaća izmjene iz listopada 2006., a koje su strožije prema dilerima.

Međutim vas se ne tereti za "dilanje" već davanje, odnosno navođenje na uživanje opojnih droga za što je kazna do 5 godina.

Apsolutna zastara nastupa 2016 godine, pa na nju ne računajte.

Ipak da ne bude sve crno, vjerojatno ćete dobiti malo jaču uvjetnu osudu i zato pripazite da ne konzumirate dorge više jer bi vas iduće hvatanje s drogom moglo odvesti tamo gdje nemaju pristup Legalisu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija