Jump to content

prigovor na prekršaj i zakon


katarina2203

Preporučene objave

Imam jednu nedoumicu,

dakle, 19.12.2007. počinila sam prekršaj (odgovorila na mobitel u toku voznje) i dobila nalog od policije na koji sam poslala prigovor u zakonskom roku pozivajući se na čl. 169 st.2 ZP. Ukratko nisam se žalila na prekršaj i pokušavala ga pobiti nego sam samo izrazila prigovor u pogledu kazne i troškova. To sam preporučeno poslala tijelu koje mi je uručilo nalog s tim da je u samom prigovoru adresiran Visoki prekršajni sud jer po Zakonu o prekršaju čl. 169 st 2. on to i odlučuje.

Danas mi dolazi dopis te policijske postaje na koju sam preporučeno poslala prigovor da ju oni proslijede dalje Visokom u kojem stoji da su 28.12.2007. zaprimili moj prigovor i da će ga proslijediti Prekršajnom sudu u tom gradu 08.01.2008.

E sad moje pitanje je, pošto sam samo uložila prigovor na visinu kazne koji po ZP rješava Visoki prekršajni sud zar oni to nisu trebali njima prislijediti? Ili je to nešto po novom zakonu pa sad to rješeva sud u tom gradu? Nije mi namjera nmavlačiti se s njima po ročištima i sudovima? Da li će se to dogoditi u redovnom postupku sa predmetnim sudom? I da li sad postoje i neki troškovi koje će trebati platiti a ne bi postojali da su odmah proslijedili na Visoki prekršajni? Te na kraju, da li im poslati neki dopis i upozoriti ih na to te predložiti da to proslijede na Visoki ili pustiti da stvari idu dalje kakve jesu? Ovo je prvi put da se nalazim u takvoj situaciji pa ne znam što da napravim.

Hvala na svim sugestijama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemožete odmah prigovor slati visokom prekršajnom jer sve ide redovnim putem,nemožete direktno preskočiti prvostupanjsko tijelo.Samim slanjem prigovora automatski se provodi redovni prekršajni postupak,u vašem slučaju po odredbama starog zspc-a te shodno tome svoj prigovor na visinu kazne izrićete sudu,a tek onda ako niste zadovoljni rješenjem koje će biti donijeto onda se možete zaliti vps-u. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a ok, znaci takav je postupak. ja sam stekla dojam kad sam citala Zakon o prekršajima (nisam pravnik po struci) i taj čl. 169 st. 2 da prigovor na visinu kazne rješava odmah Visoki prekršajni sud.

 

(Članak 169.

 

(1) Ako je okrivljenik, protiv kojega je izdan prekršajni nalog, izjavio prigovor samo u pogledu kazne ili druge mjere, troškova postupka ili naknade štete, u njemu može iznijeti i razloge prigovora.

 

(2) O prigovoru iz stavka 1. ovoga članka odlučuje Visoki prekršajni sud primjenjujući odredbe ovoga Zakona koje se odnose na žalbu protiv rješenja donesenog u prekršajnom postupku.)

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija