Beti2006 objavljeno: 10. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 10. siječanj 2008. Predao sam zahtjev za upis zemlje -šume u katastar na temelju vlasničkog lista. Katastar me obavijestio da je prekinut postupak upisa , jer me je tuži unuk od pokojnog posjednika , koji je zaveden na tu šumu. Tražio sam povijesni izvod čestice i nema dokumenta na temelju čega je on postao posjednik. U katastru kažu da je to bilo 1952 g. To je šuma van naselja i taj unuk od posjednika, sve do nedavno nije ni znao da je njegov pokojni djed bio u posjedu. Čuo sam da je našao svjedoke koji će potvrditi da je on tu šumu koristio. Postoje rješenja o naslijeđivanju iz kojih je vidljivo da je ta šuma već treću generaciju u vlasništvu naše obitelji. Što mi je ćiniti? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Beti2006 odgovoreno: 19. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 19. siječanj 2008. Istina je da je bilo već ovakvih pitanja, isto mi je čudno da mi nije nitko odgovorio. Pozdrav svim forumašima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poltergeist odgovoreno: 8. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. travanj 2008. isti upravni postupak kao i kod mene. dođe do prekidanja radi postojanja tužbe. sada, vidite sami. imate dvije opcije : - truditi se dokazivati i pobijati tužbu radi dosjelosti (ali ne upuštajte se u to ukoliko niste spremni uložiti 100 posto sebe, sredstava i dosta živaca) - ili jednostavno pustiti sve i ne odazvati se sudu kada vam poziv dodje, što znači da ste suglasni da se brišete iz zk na istu tu česticu. To vam kažem jer imam isto iskustva u tome. Nadjite nekog odvjetnika u koga imate povjerenja i koji ne djeluje u području istog tog suda. 99 posto tužbi o dosjelosti se dobijaju da se ljudi (čitaj : vlasnici) jednostavno ne odazovu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.