Jump to content

Zaštićeni najmoprimac --> Renoviranje Stana


camel

Preporučene objave

Bog,

 

Mama mi je Z.N. u stanu koji vec dosta dugo nije bio renoviran.

 

Kakva je situacija ako zeli renovirati stan, treba li ishodovati dozvolu od vlasnika te da li se za renovaciju moze traziti potpora od strane vlasnika stana?

 

Da li mojo majci mogu proizici kakvi problemi iz te namjere?

 

zahvaljujem na svakoj vrsti savjeta!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da, potrebno je dobiti dozvolu vlasnika stana jer ga vi imate samo na koristenje. A sto se tice placanja iz pricuve, tesko cete to ostvariti. naime iz pricuve se financiraju samo zajednicki djelovi zgrade nuzni za funkcioniranje zgrade. e sad ako postoji npr curenje vodovodne cijevi ili kanalizacijske onda se to moze financirati iz pricuve ali farbanje stana ili probijanje zidova itd ne.

Dakle oko svih promjena u stanu duzni ste dobiti dozvolu vlasnika u suprotnom vas moze tuziti i raskinuti s vama ugovor o zasticenom najmoprimstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zaštićeni najmoprimac je za sve investicijske popravke koje mora raditi vlasnik dužan istog pozvati da učini. Dobro je također pokrenuti vanparnični postupak na sudu kako bi se sudskom odlukom prema vještačkom nalazu koje se dobiva ovim postupkom utvrdila derutnost nekretnine. Ako nakon toga vlsnik stana ništa ne poduzme oko temeljnog održavanja stana (instalacija, grijanja i sl.) najmoprimac to može sam sprovesti. Treba čuvati račune. To uređuje Zakon o obveznim odnsoima. Treba paziti da se ne vrše nikakave prenamjene na stanu. Znači nema mijenjanja položaja vrata, funkcija prostorija i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija