Jump to content

Pravo na 3 godine porodiljnog dopusta, nova priča


Mulder

Preporučene objave

Dakle, priča ide ovako: rastavljen sam i imam dvoje djece od 9 i 11,5 godina. Oboje žive samnom. Zasad, djevojka, s kojom počinjem živjeti zajedno, je na porodiljnom dopustu do prve godine života djeteta za našu bebu koja u svibnju 2008. navršava godinu dana. Pitanje? Da li postoji mogućnost, da obzirom da ćemo se oboje brinuti i skrbiti i o moje dvoje djece i o našem zajedničkom trećem djetetu, da se zatraži pravo porodiljnog dopusta do treće godine života za "treće" dijete? Kakova situacija bi teoretski trebala minimalno biti faktička, a da bi se temeljem ovakove "kombinacije" moglo zatražiti ovakovo pravo? Da li bi tu trebalo ishoditi nekakove potvrde ili rješenja centra za socijalnu skrb ili neke druge institucije, a temeljem koje bi se moglo dokazati dakle i faktičko stanje postojanja troje malodobne djece u jednoj obitelji, a time i stjecanja prava na porodiljni dopust do treće godine života? Zvao sam par brojeva po HZZO-a, većinom negativni odgovori, osim u jednog koji glasi da bi temeljem nekakovog dokumenta od CZSS o brigi i skrbi za djecu od strane druge mame, možda i mogli ostvariti to pravo!? Ima li iko-netko nekaovih saznanja ili primjera, savjeta o ovoj situaciji!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, prema regulativi u svezi glede rodiljnog dopusta kojeg provodi HZZO ne bu išlo to s nikakvim kombinacijama, preostaje ti jedino ova varijanta sa Centrom za socijalnu skrb, a budući da o toj varijanti ništ neznam neću ni duljiti.

 

No, obzirom na to da su propisi koji uređuju problematiku rodiljnih naknada i prava na ostvarivanja istih najblaže rečeno komplicirano blesavi, odnosno blesavo komplicirani i da su moguća svakojaka tumačenja, zatraži izdavanje rješenja o tom pitanju, predaj pismeni zahtjev u područnom uredu HZZO, u zahtjevu obrazloži što želiš i pričakaj odgovor, pa se onda čujemo.

 

Jedno je usmeni neformalni odgovor, drugo je meritorno rješavanje stvari s pečatom i potpisom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija