Jump to content

ugostiteljski objekt - nedozvoljeno sirenje terase - savjet


sveznalica

Preporučene objave

Trebamo savjet, naime naslijedili smo kucu medjutim s nasljedstvom naravno dolaze i problemi. Ugostiteljski objekt koji je kuca do nase (spojen s nasom kucom) prosirio je neovlasteno dio terase na nas dio ispred ulaza, rijec je mozda o povrsini 3*3 m koju mi imamo ispred ulaza i sada kada hoćemo ući u kuću moramo prelaziti tu drvenu terasu, u međuvremenu, s obzirom da je to kuća za odmor pa smo tamo uglavnom ljeti, digli su terasu na još jednu razinu i sada skoro terasa gleda u spavaću sobu....znači prava sapunica....pitanje je što i kakve pravne korake učiniti...koga bi trebalo kontaktirati, jer naravno s vlasnikom kafića se ne može dogovoriti...a uzmite u obzir da je riječ o malom dalmatinskom mjestu gdje svi imaju svoje veze, a mi smo tamo zapravo stranci iako je kuća u vlasništvu obitelji preko 50 godina....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ako se terasa djelomično prostire po nekakvoj javnoj površini pa ometa pristup vašem posjedu - za to im treba odobrenje općine/grada. Tu se možete obratiti komunalnom redarstvu, odnosno upravnom odjelu općine/grada.

 

Ako pak su gradili (terasa na kat) - trebali s graditi na temelju akta kojim je takva gradnja dozvoljena (zbog nove terminologije ne usudim se reć građevinska dozvola). Takav akt nikako nisu mogli ishoditi na dio zemljišta koji je vaše vlasništvo. Tu će bit nadležna građevinska inspekcija.

 

Pokušajte vlasniku ovako obrazložiti, pa možda ugovorite nekakav najam tog vašeg dijela? Pri spomenu na inspoektore mnoga se srca smekšaju :namiguje: , a neka i slome :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija