Jump to content

Neznam sta da radim...


lina77

Preporučene objave

Moj slucaj je jako kompliciran, toliko da bih mogla pisati cijeli dan, ali u svoj toj muci trenutno me zanima pokoji pravni savjet.

 

U braku sam tek malo vise od 6 mjeseci, a sa mojim sadasnjim suprugom zivim u stanu njegova oca 2 i pol godine. Sve je bilo dobro i prihvatljivo dok ga jednu vecer nije bilo cijelu noc. Kad je dosao rekao mi je da ga vise ne privlacim i da me upravo prevario s drugom. Dao mi je vremena da do kraja dana uzmem neke svoje osobne stvari, i da se za par dana vratim s kombijem po ostalo.

 

Ovako,

posto u tih 6 mjeseci mi i nemamo neke velike bracne stecevine, osim tehnike i ostalih poklona od vjencanja, zanima me da li imam pravo da mu uzmem sve one poklone koje sam ja dobila s moje strane? I jos, kakva prava ja imam sto se tice bracne prevare i izbacivanja iz stana?

Mozete li me savjetovati u bilo kojem smislu? U takvoj sam situaciji da bih mu i sad mogla stvoriti neprilike jer imam za to argumente, ali napominjem da bez obzira na sve zelim postupiti pravno ispravno tako da postedim i sebe i njega dodatnih neugodnosti.

 

Zahvaljujem!

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost iz sve ga što iznosite može se zaključiti da vam slijedi razvod braka..

Tužbu možete podnijeti nadležnom Općinskom sudu,vi ili vaš suprug ili sporazumno oboje.

Ukoliko nemate djecu (takav podatak niste naveli) cijeli postupak je bitno jednostavniji.

Zajednička imovina stečena u braku se dijeli na jednake djelove...Najprije treba utvrditi što je zajednička imovina..Pokloni koje ste naveli ,ukoliko su darovani samo vama onda je to vaše vlasništvo i ne predstavlja bračnu stečevinu.Ukoliko su pokloni darovani i vama i vašem suprugu onda su bračana stečevina i podliježu podjeli na jednake djelove.Najbolje bi bilo da postignete dogovor o podjeli zajedničke imovine.

Što se tiče ,kako kažete, izbacivanja iz stana, vi možete tražiti da se vratite u stan ako nemate bilo gdje nastaviti živjeti,samo ne vidim što ćete time postići,jer stan nije vaše vlasništvo niti bračna stečevina,a sam brak se stvarno ''raspao''...

Sud u postupku ne utvrđuje krivicu jedne ili druge strane za razvod braka.Jedino razloge poremećenih odnosa možete iznijeti u postupku pred sudom ,ukoliko sud odluči saslušati vas i vašeg supruga,a to je samo u slučaju da se vi ili on protivite razvodu i to samo u svrhu da sud procjeni da li je konkretan brak moguće ili nije održati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru. Naravno da slijedi razvod braka i NARAVNO da se nikako ne želim tamo vratiti živjeti. Nakon ovakve situacije i cijelokupnog ponašanja moga supruga, mogu samo zaključiti da sam živjela sa mentalno poremećenom osobom... Ipak ću se s nekim osobno posavjetovati. Još jednom hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija