Jump to content

Povlastica


Sova1

Preporučene objave

Kao branitelj sam iskoristio povlasticu za uvoz poljoprivredne mehanizacije a uvjet je bio da sam nezaposlen . Međutim u ugovoru je stajalo da poslje 6 mj. dostavim dokaz o zaposlenosti u poljoprivrednoj proizvodnji.Kako sam se razbolio i nisam se prijavio na poljoprivredno , a u međuvremenu sam zbog nesposobnosti umirovljen.Sad sam dobio da dostavim dokaz ili platiti carinu i porez. Šta sad , kako da to riješim ?

Molim upućene u tu problematiku za pomoć!

Zahvalan na savjetima !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ovako...iskopala sam ovu uputu CURH-a

http://www.carina.hr/dokumenti/zakoni/NAPUTAK-BRANITELJI%202005.doc

 

I prema tome kako sam uspjela iščitati - ispada da je intencija takva da umirovljenicima povlastica nije namijenjna. Ispada da poljoprivreda mora biti jedina djelatnost.

 

Neznam...pokušajte uzet svu dokumentaciju koju imate: od hipoteke, knjižicu gdje se vidi da ste upisani kao nositelj domaćinstva, medicinske dokumentacije zbog koje se niste "kao" mogli prijavit na poljoprivredu, dokaze da vam je poljoprivreda jedini izvor prihoda....i odite na carinu.

 

Onako po zakonu - ispada da bi trebalo platiti jer niste izvršili obvezu utvrđenu rješenjem. Međutim i carinici su ljudi :-D, pa će vam pomoći, ako ima kakve mogućnosti.

 

Želim vam puno sreće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najprije da zahvalim na odgovoru i trudu ! I prije sam mislio otvoriti povlasticu ali nisam mogao jer si morao biti prijavljen na zavodu za zapošljavanje , a ja sam bio prijavljen na poljoprivredu radi socijalnog i staža. (91-96. i fima propala), poslje posudio novce da platim mirovnsko i zdravstveno i zaposlio se kod privatnika koji je zbog dugova propao nakon 2. mjes., pa na biro i povlastica ,a nisam znao da se moram ponovo prijavit na poljoprivredno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, ovako. Svakako biste se trebali prijavit na mirovinskom osiguranju na poljoprivredu, jer ste carinsku povlasticu koristili "privremeno" dok ne ispunite uz sve ostale uvjete i uvjet da vam poljoprivreda bude jedina djelatnost.

 

Da Vam je poljoprivreda jedina djelatnost dokazujete potvrdom mirovinskog osiguranja.

To što prijavu na mirovinskom niste obavili u roku koji vam je dala carinarnice (šest mjeseci) moglo bi se eventualno opravdati pravovaljanom lječničkom dokumentacijom.

 

Upisnik poljoprivrednog gospodarstva nije dovoljan dokaz da je poljoprivreda jedina djelatnost kojom se bavite. Ali može pomoći uz uvjet da se prijavite na mirovinskom kao poljoprivrednik.

 

E sad...rekli ste da ste u postupku za mirovinu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Namjerno ću ovo stavit u poseban post. Tako da ne možete preskočit.

 

Sovo, ako naiđete na nekoga tko doista poštuje zakon: platit ćete i carinu i porez, jer niste u cijelosti izvršili preuzetu obvezu.

 

Izbjegnuti to plaćanje je teško i do realizacije je puno kad bi-da bi.

 

Ne volim bit netko tko ljudima donosi loše vijesti. Ali, što ćeš!? :-? Ipak treba biti jasan.

 

Još jednom, sve najbolje vama i vašoj obitelji, te obilje dobrog vremena kako bi nasadi što brže dali kvalitetne plodove!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija