Jump to content

Molim pomoć-dijete u pitanju


stanmik

Preporučene objave

Naime stvari stoje ovako: razveden sam i moje dvoje djece (13 i 16) su povjerene majci. Međutim mlađa kćer želi živjeti sa mnom i mojom sadašnjom suprugom te sam pokrenuo postupak o promjeni skrbništva. ali tada počinju problemi..kada je rasprava trebala biti zakazana sudac kojem je slučaj dodijeljen je smijenjen s dužnosti te mi moj odvjetnik tvrdi da dodjeljivanje slučajeva drugom sucu zna potrajati i do godinu dana.

Najgore je što me prije 2 dana nazvala bivša supruga da ako želim dijete da dođem iste sekunde po nju (iz Splita u Trogir) dok se nije predomislila i nazovem CZSS a oni mi kažu da ne mogu tako uzet dijete nego preko suda...i onda me dijete zove u suzama da ne zna što bi jer joj je majka taj dan zabranila ići u školu kako bi joj punila glavu kako je ja ne volim niti želim jer bi inače došao po nju i tako 3 sata. onda moja bivša žena nazove moju sadašnju i dere se da ako želimo dijete da dođemo po njega da bi se do kraja razgovora predomislila i zabranila maloj da u buduće dolazi kod mene što nije prvi put. Kada sam opet nazvao socijalnu službu da moja bivša žena konstantno psihički zlostavlja to dijete a i oni su upoznati s tim ona kaže da su njima ruke svezane...

što da radim da čekam da se nešto dogodi jer ne znam koliko to dijete ima još snage trpiti to zlostavljanje...

dijete me svaki dan zove i plače i pita kada će to sve biti gotovo....

 

molim vas recite mi što da radim...kome više da se obratim :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što radite i poduzimate, svakako neka bude u pismenoj formi, i naravno preko urudžbenog!

Napišite dakle, prema Czss, dopis u kojem ćete isto sve detaljno opisati, ili još bolje, dođite s kćerkom i dajte im oboje izjave na zapisnik. Mislim da su i oni po službenoj dužnosti dužni poduzeti hitne mjere prema svima involviranima u ovu situaciju (sudu, bivšoj supruzi, dječjoj pravobraniteljici..). Dalje, istu situaciju bi i Vaš odvjetnik morao puno više znati interpretirati prema nadležnom sudu (podnesak-požurnica?) s traženjem nekakovog vida donošenja privremene mjere (k tome bi ovi postupci oko djece trabali ići pod hitno).

Inaće, dok se ne donese odgovarajuća presuda od nadležnog suda koja bi pokrila novu situaciju, mislim da se u slučaju eventualnog dogovora između Vas, bivše supruge i kćeri (na Czss sastanak, dogovor i zapisnik) isto može riješiti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija