fran objavljeno: 24. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 24. siječanj 2008. Dobar dan! za vrijeme braka potpisao sam darovni ugovor (10/2007) kod JB kojim sam svojoj supruzi darovao automobil stečen prije braka. Sa navedenim ugovorom moja supruga nije otišla na PU i policiju promijeniti vlasništvo. Međutim tijekom 01 mjeseca ove godine supruga i ja smo u brakorazvodnoj parnici, te je ona uzela dokumente od vozila i otišla promijeniti vlasništvo. Da li imam kakve šanse tražiti ništavnost toga ugovora obzirom da joj ja sada ne želim darovati vozilo koje sam želio kada smo živjeli sretno u braku. Zahvaljujem na pomoći pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 24. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. siječanj 2008. ne Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ogilvie odgovoreno: 25. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2008. Pa, postoji tzv. zabluda o osobi kod ugovora o daraovanju. Tako, npr. možeš tražiti nazad dijamantni prsten ako si dao curi, jer si mislio da se ona hoće udati za tebe. Po istoj logici ako si smatrao da će te ostati u braku, pa si joj iz tog razloga darovao automobil onda bi mogao tražiti raskid ugovora o darovanju zbog zablude. No, stvar nije tako jednostavna. Da li automobil ulazi u zajedničku imovinu. Je si li ti primio nešto drugo od nje.Tko je uopće pokrenuo brakorazvodnu pranicu itd. Nisam imao takav slučaj, pa ne znam kako bi to u praksi radilo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fran odgovoreno: 25. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2008. Zahvaljujem na trudu. Automobil sam dobio na dar od oca, te kao takav, isti nije zajednička imovina. Brakorazvodnu parnicu je pokrenula moja supruga i odmah drugi dan prenijela vozilo na sebe na temelju ugovora o darivanju koji mi nije željela vratiti. sada je vlasništvo nad automobilom njezino i to koristi kao ucjenu za skrbništvo. Ja od nje nisam primio nikakav dar. Interesira me zapravo kako sudska praksa gleda na to: Naime promijenile su se okolnosti i nastali su problemi u braku i ja tada više nisam htio darovati vozilo, ali mi supruga nije željela vratiti ugovor o darivanju Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pllava odgovoreno: 11. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2008. poništenje ugovora o darovanju može se tražiti zbog, u vašem slučaju, nezahvalnosti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.