Jump to content

Ništavnost Ugovora o darivanju motornog vozila


fran

Preporučene objave

Dobar dan!

za vrijeme braka potpisao sam darovni ugovor (10/2007) kod JB kojim sam svojoj supruzi darovao automobil stečen prije braka. Sa navedenim ugovorom moja supruga nije otišla na PU i policiju promijeniti vlasništvo.

Međutim tijekom 01 mjeseca ove godine supruga i ja smo u brakorazvodnoj parnici, te je ona uzela dokumente od vozila i otišla promijeniti vlasništvo.

Da li imam kakve šanse tražiti ništavnost toga ugovora obzirom da joj ja sada ne želim darovati vozilo koje sam želio kada smo živjeli sretno u braku. Zahvaljujem na pomoći

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, postoji tzv. zabluda o osobi kod ugovora o daraovanju. Tako, npr. možeš tražiti nazad dijamantni prsten ako si dao curi, jer si mislio da se ona hoće udati za tebe.

 

Po istoj logici ako si smatrao da će te ostati u braku, pa si joj iz tog razloga darovao automobil onda bi mogao tražiti raskid ugovora o darovanju zbog zablude.

 

No, stvar nije tako jednostavna. Da li automobil ulazi u zajedničku imovinu. Je si li ti primio nešto drugo od nje.Tko je uopće pokrenuo brakorazvodnu pranicu itd.

 

Nisam imao takav slučaj, pa ne znam kako bi to u praksi radilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na trudu.

Automobil sam dobio na dar od oca, te kao takav, isti nije zajednička imovina.

Brakorazvodnu parnicu je pokrenula moja supruga i odmah drugi dan prenijela vozilo na sebe na temelju ugovora o darivanju koji mi nije željela vratiti.

sada je vlasništvo nad automobilom njezino i to koristi kao ucjenu za skrbništvo.

Ja od nje nisam primio nikakav dar.

Interesira me zapravo kako sudska praksa gleda na to: Naime promijenile su se okolnosti i nastali su problemi u braku i ja tada više nisam htio darovati vozilo, ali mi supruga nije željela vratiti ugovor o darivanju

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija