Jump to content

Položio i ja !


starijipunoljetnik

Preporučene objave

Kolegice i kolege, položio sam pravosudni dne 21. siječnja 2008., baš na dan kad mi je riknuo kompjutor, pa svoje veselje objavljujem tek sad. Što se tiče pitanja, sva su već na Legalisu, a i već sam ih pozaboravljao pa ih neću navoditi. Bilo nas je troje. Dvije cure u velikoj dvorani, sa svim slušačima, i ja, sam na katu, u maloj sobi, s jednim slušačem iza leđa. Meni super. Trajalo 3 sata. Svi smo prošli. Komisija u sastavu: Gagro, Buljan, Eraković, Čule i Komadina. Svi super, svi ljubazni, puni razumijevanja, etc. , a nešto se mora i znat :-) ! Gagro - ugodan gospodin, standardna pitanja s Legalisa. Buljan - isto ugodna, malo šara i povezuje materiju, poneki primjer iz prakse, ali ako ste učili, nema zime. Eraković - o.k. čovjek, preporučam dobro proći njegova pitanja objavljena s Legalisa. Čule - Ajatolah pravosudnog ispita. Dobro "naučite" svoju presudu i nešto iz glave u koju konkretno k.d. spada. Obvezno izvanredne pravne lijekove, to mu je fetiš. Ako ste iole učili, nećete pasti. Komadina - čovjek ima svoja pitanja napisana rukom (olovkom) na papiru, pa iz njih pita. Taj čarobni papirić sadrži pitanja iz svih zakona s popisa (sve je na Legalisu), znači, dobit ćete sigurno po jedno ili dva najosnovnija pitanja iz "malih zakona". Eto, 3 mjeseca dobrog učenja i to je to. Hvala svim forumašima na razmjeni iskustava, uvelike mi je pomoglo. Hvala TDR-u, Franck-u d.d., sponzorima, skupljačima lopti, linijskim sucima....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

3 mjeseca učenja bez ikakva ozbiljnog rada. Samo sam povremeno uskakao na kakvo ročište ili neki sitniji poslić. Vrijeme potrebno za spremanje ispita zbilja ovisi od osobe, načina kako uči, kako pamti, koliko se može koncentrirat etc. Recimo, mislim da bi prosječnom kandidatu 2,5 mjeseca intenzivnog učenja trebalo biti dovoljno za prolaz.

Hvala svima na čestitkama i dobrim željama. Svim kandidatima želim uspjeh, i nemojte se obeshrabrivati. Raspoloženje će biti sinusoida, nekad misliš da znaš dosta, sutradan da pojma nemaš, to je, valjda, normalno i većina ljudi koji su položili tako su se osjećali tijekom tog mučnog procesa. Ne odustajte!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Evo da javim dojmove sa današnjeg ispita...

 

Prvi šok-promjena komisije. Umjesto Ivanišević-Marković a umjesto Jasenkovića –Jug. Iako su svi komentirali da je to pozitivna promjena nije baš bilo ugodno na prvu loptu. Prvo Uprava-Radno - Marković koji je više pitao Upravu nego radno s time da je pitao i Izvlaštenje. Nakon toga Ustav-Palarić i tipična pitanja tko imenuje koga na čiji prijedlog uz čije mišljenje. Čovjek nije davao nikakve reakcije jesmo li dobro odgovorili ili ne već je samo skakao s jednog pitanja na drugi. Na kraju je pitao koliku kvadraturu mora ima jb ureed, ali mislim da je to pitao samo tek toliko da izbezumi kolegicu. Nakon toga je bio najbolji dio ispita –Klier. Svi smo strepili jer je nov ali moram vam reć da je ispitivač za poželjet. Ugodan, susretljiv, pomaže da se sjetiš i daje pohvale kada dobro odgovoriš. Nadam se da će ostati u komisiji i da se neće pokvariti ;) Slijedi Jug koji je osim ostalog pitao i ostavinski i ovršni postupak. Za kraaj nam je stigao Eraković koji je by the way izvadio iz đepa prvih 30-tak stranica ZOO-a i onda pitao načela i zatezne kamate da bi onda prešao na ostala pitanja općeg dijela GP-a i Trgovačkog. Svi su bili jako korektni, stvarno nemam primjedbe. Što se tiče znanja nisam znala sve od prve ali zato su se svi ispitivači (osim Palarića) potrudili podsjetiti na odgovore i tražili su logično zaključivanje. Zato svi glavu gore, neće vas rušiti ako ne znate odgovor na koje pitanje. Znam da to sad ne vjerujete (nisam ni ja) ali ćete vjerovat kad prođete. Ja sam trtarila iz čiste prevencije-da lakše podnesem ono najgore, ali na kraju sam prošla. Učila sam 2mjeseca intenzivno kombinirala sam zakone i skripte. Sretno svima!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija