Jump to content

etazirano, 1968, zabiljezba... sve u jednom


fortitudo

Preporučene objave

Pozdravljam i unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu.

Kuca je etazirana na 3 suvlasnicka dijela, svaki sada sa svojim vlasnickim listom - etazno vlasnistvo, stan. Nijedan dio ne iznosi 70m2, a u vlasničkom listu - ZABILJEZBA: dio kuce 70čm upisan bez lok/građ/uporabne dozvole.

Etaznom elaboratu prilozeno je Uvjerenje da je kuca evidentirana prije 1968. Medjutim, otac je 1969. dogradio prizemni dio uz kucu - koji NE IZNOSI spornih 70m2, ali je van tlocrta iz 1968. Naime, za isti je imao dozvolu - ali ne znam dal kao za garazu ili za stan. Ne znam kad je taj dio ucrtan, najranije iz katastra imam 1988. U vlasnickom listu je to sada STAN, ali pitanje je: ukoliko je STAN BEZ DOZVOLA - ja to sada prodajem zetu koji na to mora platiti porez ZA STAN - postoji li mogucnost da naknadno ne ishoduje dozvolu za vise od garaze? Objekt je potpuno derutan, vidi se da je star koliko i kuca te da je koristen i napravljen kao stan...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

zabilježba se odnosi na cijeli objekt, i to na tlocrtnu površinu a ne na neki njegov pojedini dio koji je nastao etažiranjem. Uvjerenje da je izgrađena kuća prije 1968 glasi pretpostavljam da je 70 čm izgrađeno prije 1968, a zabilježba se odnosi na to da je kod upisa kuće vidljivo iz prijavnog lista da kuća zapravo ima veću tlocrtnu površinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija