Jump to content

potreban savjet -ometanje posjeda


broj1

Preporučene objave

DA li bi netko ovo mogao protumaciti,jer mi nije jasno,u zakonu o vlasnicko pravnim odnosima pise:

 

"Posjednik ima pravo zahtjevati sudsku zastitu od smetanja posjeda u roku od trideset dana od dana saznanja za smetanje i ucinitelja, a najkasnije u roku od jedne godine od dana nastalog smetanja (spor zbog smetanja posjeda).

 

Ja upravo vodim takav spor,glavna rasprava je zavrsena,presuda uskoro.

Naime utvdjeno je ometanje posjeda,tuzio sam covjeka koji je bespravno postavio ogradu na mjestu na kojem je bio put.To je gola cinjenica,sto ni njegov advokat ne osporava.Nakon sto sam vidio tu ogradu tuzio sam ga odmah,a njegov advokat je skupio dva lazna svjedoka koja su uvjerljivo lagala,da je ograda postavljena mjesec dana prije,te izjavili da sam znao za tu ogradu,te nisam reagovao po zakonskom roku od 30 dana.

 

On tvrdi zajedno sa svjedocima koji lazu,da je ograda postavljena u 8. mjesecu,da sam znao za nju 30.dana,(ja je vidio krajem 9. mjeseca),te da moja tuzba koju sam podnijeo pocetkom 10.mjeseca nije blagovremena

 

kakav ishod mogu ocekivati,te ako ishod po mene bude negativ,mogu li se zaliti na osnovu gore navedenog zakona,buduci da jasno kaze da je najkasniji rok za podnosenje tuzbe godina dana od dana cinjenja smetnje,sto i po njegovoj tvrdnji ispada da su prosla samo 2 mjeseca

 

Unaprijed hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi moj u sličnom sam procesu.Slučaj je tako jednostavan ali samo na prvi pogled.Moj susjed je učinio sličnu stvar.Jednostavno preorao i stavio novi stup.Koje su to peripetije nastale koja poniženja sam doživio ,i sad nakon 2 godine neznam gdje sam.Osnovno što ste naveli je točno 30 dana od saznanja morali ste pokrenuti postupak.Zato vam oni i tuku s svjedocima tu .Jer ako su uvjerili sudca da niste podnjeli u roku odbit će vam tužbeni zahtjev ali će vas još malo iscjediti da i oni nešto zarade.Zato moj savjet,pobijajte te svjedoke svoim svjedocima a ako ih nemožete naći odselite iz tog kraja jer ne živite među poštenim ljudima.A sud i paragrafi nestaće i ti glupi zakoni nadajmo se prije ulaska u eu.Ujedno je to vrjeme lova u mutnom pa se iskreno nadam da ni vi ni ja nećemo biti njihova lovina.A što se tiče roka 1 godina je od učinjenog čina a 1 mj od dana saznanja.Zato branite taj mjesec svim silama.Molim te pošali mi rezultat prvostupanjske presude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bas kao sto si rekao,na prvi pogled je bilo jednostavno,bio sam siguran da cu dobiti spor,ovo je bio prvi put da nekoga tuzim,ali sad tek vidim kako je to komplicirano,te kako je pravda tesko dostizna.LJude koji su svjedocili da su me vidjeli 2. puta u 8.mjesecu,nakon postavljanja ograde,nisam vidio vec 3 godine.I eto ti, moja rijec protiv njihove.U svakom slucaju javim ti kako je proslo.Presuda je krajem ovog mjeseca.Pozdrav i svako dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Mi smo još uvijek na Balkanu i želio to netko pročitati ili ne može se zaključiti da se tako i ponašamo. Treba nešto znati da u tom našem mentalitetu nema istine, ona je sadržana u prijateljstvu i olakom potvrđivanju pa i netočnih navoda, ako to traži poznanik ili osoba kojoj se dug na isti način vraća.

Tako dugo dok se ne utvrdi pravilo da svaki svjedok položi prisegu prije samog iskaza ništa se neće promijeniti. Opaska suda da mora govoriti istinu puka je fraza kada je laž u našem društvu notorna činjenica i olako se izriče. Ali je i istina da sud daje za pravo svjedocima jer nema druge alternative, nemože utvrditi laže li netko ili ne.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija