Jump to content

odricanje od nasljedstva


uranela

Preporučene objave

Molim za informaciju, što se dalje događa kada se netko na ostavinskoj odrekne svoga nužnog dijela u korist npr. brata, a odmah ga i ustupa. To mi je sve nekako nejasno.

U zakonu stoji da kada se netko odrekne nasljedstva smatra se da više nije nasljednikom, i ne može tražiti ništa kao protuuslugu, a u rješenju nije niti navedeno.

Nakon toga se pojavljuje neka bilješka da će joj npr. brat isplatiti za taj nužni dio 13.000 eura, pa onda problemi kao sve u građ. materijalu preko 5-6 firmi, pa gotovina na ruke, a o tome nema traga, pa hipoteka na njezin stan za kredit brata do 2022. godine, pa brat u vrijeme podizanja kredita renovirao stan i kupovao namještaj, pa točno digao taj novac. Mislim doista ..........katastrofa i laži nikada kraja :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nužni dio se može samo zatražiti ako nasljednik misli da mu je povrijeđen oporukom ili darovanjima u korist nekog drugogo nasljednika.

Ako zatražite nužni dio, tada ga možete dobiti samo na onoj imovini koja se nalazi u ostavini.

Npr. ako je jedan brat dobio darovanjem od roditelja cijelu kuću, a drugi brat nije dobio ništa od roditelja, tada drugi brat ima pravo na 1/4 kuće na ime nužnog dijela.

Svaki vaši daljnji pregovori oko "isplate nužnog dijela" su interni i nemaju više veze s nasljednim pravima, već bi se radilo o ugovorima o npr. darovanju, kupnji, zamjeni... a ugovri se sklapaju prema stranačkim voljama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija