jihi objavljeno: 14. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 14. veljača 2008. Samo me zanima, da li se ovaj novi zakon o roku zastare od 4 godine odnosi samo na prometne prekrsaje pocinjene od 1.1.2008. ili i na one starije? Unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 14. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 14. veljača 2008. Na prekršajne postupke pokrenute od 01.01.2008. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
majazeko odgovoreno: 15. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 15. veljača 2008. što to točno znači? naime ja sam prekršaj imala u 9. mjesecu prošle godine, u 10. je policija sudu poslala zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a poziv od suda za prvo ročište dobila sam tek ove godine. vrijedi li za mene zastara nakon2 ili nakon 4 godine. tj, od kada se računa pokretanje prekršajnog postupka? od kad sud zaprimi zahtjev od policije ili? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 15. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 15. veljača 2008. Relativne zastare više nema (jerbo je očito zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka podnesen unutar roka), apsolutna je u ovom slučaju prema "starom" zakonu i nastupa u 9. mjesecu 2009. godine, odnosno ukoliko nešto "zašteka" u vremenu od sjednice vijeća VPS do fizičke izrade drugostupanjskog rješenja i nešto "malo" kasnije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.