Jump to content

prekrsajni sud


apocalyps

Preporučene objave

pozdrav. bio sam na ispitivanju vršenja kaznenih djela (2 'djela') iz 173/1 u svrhu pokretanja pripremnog postupka. maloljetan sam bio u to vrijeme. obiteljske i školske (dobar u školi, gimnazija, nikad pao razred bla bla) i druge prilike su dobre i sutkinja je rekla da po njenom mišljnu nisu potrebne odgojne mjere. (što bi to točno bilo?) socijalni radnik je predložio da mi se zabrane (tako nešto) posjete određenim mjestima i druženje s određenim ljudima i predložio je razgovore s psihologom. na to je sutkinja rekla šta sam napiso gore. sad sam dobio poziv za prekršajni sud. tamo ču dobit presudu ili? što mogu očekivat? hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako pise:

prekršajni sud donosi rješenje o započinjanju prekršajnog postupka prema maloljetnkiku xy, a u svezi prekršaja iz članka 3. stavak 1. kažnjiv po članku 54. stavak 3. zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

 

stoga se predlaže: (napisat ću samo ovo što je podcrtano)

1. da se protiv okrivljenika provede prekršajni postupak,

2. da se u postupku provedu dokazi:

a) da se izvrši uvid u potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta br. Serije 236628

b) da se izvrši uvid u službenu zabilješku o pronalasku opojne droge

c) da se izvrši uvid u Nalaz o vještačenju opojne droge, po dospijeću

6. da se okrivljeni proglasi krivim i kazni po zakonu

11. da se otpavkom rješenja o prekršaju podnositelj zahtjeva obavijesti o ishodu prekršajnog postupka.

 

 

to je bilo za prvi slučaj. a sad za drugi (oba dva kaznena djela su počinjena u kratko vrijeme pa če mi se sudit istovremeno za oba) :

 

prekršajni sud donosi rješenje o započinjanju prekršajnog postupka prema maloljetniku xy, a u svezi prekršaja iz članka 54. stavak 3. zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

stoga se predlaže: isto kao i u gornjem slučaju.

tu je samo razlika u ovim člancima. u ovom slučaju je čl. 54. st. 3. a u prethodnom (...) iz članka 3. stavak 1. kažnjiv po članku 54. stavak 3.

ma to je vjerojatno ista stvar?!

 

 

 

ok. koja je razlika između prekršajnog i kaznenog suda? što ja mogu očekivat iz ovog poziva tj. kakav ishod?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morat cu, nazalost, biti kratak (za bilo sto konkretnije trebao bih vise vremena (a toga stvarno nemam), a i nesto vise detalja s tvoje strane)), no sve u svemu, uzevsi u obzir sto si napisao (stav sutkinje i soc. radnice) - recimo to tako - mogao bi dobro proci .. istovremeno se nadam da ces se malo opametiti - stvarno ti ne treba da sam sebi unistis buducnost zbog "poljoprivrede" !

 

Dakle, pitao si za odgojne mjere (inace, prema tebi se mogu primijeniti - odgojne mjere, zaštitne mjere (npr. liječenje od ovisnosti) i kazne (novčana kazna i maloljetnički zatvor) - s obzirom na pozitivan stav sutkinje i spomenutu dosadasnju praksu - pretpostavimo da kazne i zastitne mjere nece biti primjenjene). Odgojne mjere su:

1. sudski ukor,

2. posebne obveze,

3. upućivanje u centar za odgoj.

 

Socijalna radnica ocito je htjela primjenu posebnih obveza (ovo gore pod 2) točnije - prema Čl. 69., st. 2., t.3. Prekršajnog zakona -> "da se uzdrži od posjećivanja određenih mjesta i kloni društva određenih osoba koje na njega štetno utječu."

 

Zanemari ono sto sam rekao ranije o sudovima, nisam dovoljno detaljno citao pa sam mislio da si pocinio 2 razlicita djela za koja si pozvan na razlicite sudove ..

 

U svakom slucaju - prekrsajni sud = prekrsajna evidencija ti ide puno vise na ruku nego da je rijec o kaznenoj evidenciji...

 

Hoce li ti sve ovo biti dovoljna lekcija (uzevsi u obzir gore spomeute sankcije (kazne) koje su mogle biti primjenjene)) - najvise ovisi o tebi !

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija