Jump to content

Osteta ili akontacija


faca

Preporučene objave

Postovani!

 

10.06.2004 sam imala prometnu nesrecu, u kojoj je bilo jasno ko je kriv. Dosla je policija, napravila zapisnik, sve kako treba. Moj su avto popravljali vani hrvatske, jer sam strani drzavljan. Steto avta je platilo moje kasko osiguranje jer bi inace trajalo predugo, a steta je bila skoro totalka, 10.000EURA, kasnije refundacija od Euroherza. Ovaj dio je rijeseni. Problem je drugi; sa mojim ozlijedama; na videz nije se vidjelo nista, a su me u bolnici kdje su napravili rentgentske snimke vrata, kasnije poslali kod fizioterapevta i kiropraktika. Oni su otkrili, da sam imala 9 vretena u cijeloj kicmi izmaknjenih. Nakom redovnih terapija bilo je bolje i opet bolovi, uz redovne terapije. Tri puta me udarilo u krizu da se nisam mogla vise zravnati, onda inekcije i terapije, elektromagnetne, toplotne obloge, fango i rucne masaze. Osam mijeseci sam redovno imala i psihologa, jer sa mimala nemoguci strah-traumo. Nakom dvije godini sam dobila mravljince u prstima na nogama i bila poslana na magnetno resonaco za LWS i HWS. Otkrili su ostete medzu vrtenama u LWS i u HWS i operacije za takve ozlijede nema, jedino kad budejo bolovi onda masaza i druge terapije. Jos i danas redovno imam terapije Ovi nalazi i krajne pretrage su bili napravljeni prije godino i pol, i predala sam svu dokumentaciju odvijetniku, danas mi je javio, to je nakom godino i pol, da mu je osiguranje platino na njegov racun 13.000 HKN. Rekla sam da necu primiti novca jer je to daleko premalo za moje ozlijede, koje su trajne, pa oni to priznali ili ne. Ja sam imala troskove za prevode i nekoliko zdravljenja sam platila sama, jer mi moje zdravstveno osiguranje placa samo 80%, ostalo moram placati sama, za sve medicinske usluge. Jos nesto, prije mesec dana sam platina 1100 HKN za medicinskog sudskog vjestaka. Vjestacenje jos nije zavrseno, a oni salju novac.

 

Molila bi vas, da mi savjetuje kako dale. Sta taj novac znaci; akontaciju ? Kako dugo ce ovo od prilike jos trajati? Kako da znam na kakvu sumo imam pravo? Dali ima ko prakse sa medunarodnim sudom? Znam kako u drugim zemljama to ide ali neznam kako je u Hrvatskoj!

Svaki savjet je dobrodosao! Hvala za pomoc i svako dobro!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija