zabrinuti5 objavljeno: 19. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 19. veljača 2008. može pomoć????Bio sam jamac,al naravno korisnik ne vraća kredit.Već duže vrijeme sam na bolovanju poradi zloćudne bolesti.Banka traži da firma skida mi trećinu naknade koju njima ionako s par mjeseci zakašnjenja refundira HZZO.Može li firma skidat meni naknadu bez sudskog naloga ili je to samo u domeni HZZO-a. hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zex odgovoreno: 20. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 20. veljača 2008. Prema Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju vama prva 42 dana bolovanja tvrtka u kojoj ste zaposleni isplaćuje naknadu za bolovanje iz svojih sredstava. Od 43 dana bolovanja na dalje vama plaću i dalje isplaćuje poslodavac, ali mu HZZO vrši naknadu troškova vaše plaće. Slijedom toga, za banku kao vjerovnika nema nikakve razlike da li ste vi na bolovanju ili ne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.