Jump to content

Čl. 285/4 Kaznenog zakona tj. "šverc"


aquarius

Preporučene objave

Prijateljica je nedavno uhvaćena na graničnom prijelazu sa BiH. Zajedno s par prijatelja, pokušali su prijeći granicu (iz Bih u HR) s 20-ak pari jeans traperica, 40-ak majica i sl. Sva roba je navodno guess, armani i sl, no ti natpisi i oznake na robi su krivotvoreni, tj. ne radi se o originalima. Roba je zaplijenjena, dobila je potvrdu policije da je zaplijenjeno cca pola robe (drugu polovicu su vjerojatno podijelili). Uskoro ima ročište i susret sa člankom 285/4 Kaznenog zakona RH u Korenici.

- Koje su njezine opcije u obrani na sudu?

- Može li se suđenje premjestiti iz Korenice u grad gdje prebiva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nezahvalno bi bilo govoriti o obrani bez detaljnih inofrmacija. Naime iz onog što ste naveli još uvijek ne proizlazi da se radi o stavku 4. čl. 285. jer nisam vidio da imo0vinska korist ili šteta prelazi 30 000 kuna koliko treba biti za st.4.

 

Suđenje se neće premještati u drugi grad jer je osumnjičeni iz nekog drugog grada jer je bitno odakle su i svjedoci, a ne samo okrivljenici. U vašem slučaju je očito da su policajci iz Korenice, pa sud neće dopustiti premješanje mjesne nadležnosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija