Jump to content

honorano i stalno zaposlenje


veco

Preporučene objave

pozdrav!

situacija je sljedeća.-honorarno radim u jednoj firmi i sama si plaćam doprinose,dakle nemem sa poslodavcem sklopljen ugovor o radu već o djelu.u međuvremenu mi je ponuđen stalni posao u jednoj drugoj firmi čija se djelatnost djelomično poklapa sa djelatnošću ove firme u kojoj sam honorarac.poslodavac iz ove firme u kojoj sam honorarac mi uvjetujre nastavak posla i praktički upozorava na to da mi rad u ovoj drugoj firmi nije dozvoljen.dali ima pravo na takvo što s obzirom da namam ugovor o radu nago ugovor o djelu ?čime,odn.kojim zakonom ga mogu uvjeriti u suprotno?u kojim slučajevima poslodavac uopće ima pravo radniku zabraniti takvo što?.nebi htjela ostat i bez ovog honorarnog posla jer mi je dobra zarada.

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ugovore o radu se obično ugrađuje odredba o zabrani utakmice radnika s poslodavacem, a koja obično vrijedi i određeno vrmensko razdoblje nakon prestanka radnog odnosa.

Ne znam što piše u vašem ugovoru o djelu iako mi se čini da ovakve odredbe ne bi trebalo biti s obzirom na samu prirodu ugovora.

Logično je da vaš poslodavac ne želi da radite u konkurencije, ali isto tako neam logike da vas želi zadržati, a ne nudi vam uvjete bolje od honorarnog posla.

Na vašem bih mjestu dobro razmislila o uvjetim i jednog i drugog posla, mogućnošću napredovanja i sl.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na ugovor o djelu primjenjuju se odredbe zakona o obveznim odnosima a ne zakona o radu

 

U ugovoru o djelu treba pisati do kada vrijedi ili za sto se sklapa pa kad taj rok istekne ili napravite to sto ste ugovorili ugovorom o djelu

ugovor o djelu tada prestaje i morali bi sklopiti novi

 

ne moze vam braniti da radite kod konkurencije ali moze uvijek zbog nekih vaznih razloga, a to meze biti i vas rad za konkurentsku tvrtku otkazati ugovor o djelu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija