Jump to content

Mup ili HV ?


tragac

Preporučene objave

Imam jedno pitanje,radi se o kolegi koji je od 90-93 bio u sastavu spec.jedinice Mup-a RH, nakon čega je prešao u Hrvatski gardijski zdrug, od kuda je otišao u invalidsku mirovinu (Hrvi) sa činom narednika.Sada ga interesira da li je trebao dobiti čin satnika s obzirom da je 3 god bio djelatnik spec.policije ili ga to ne pripada pošto je bio u Hrvatskom gardijskom zdrugu, unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja znam da tko je išao direktno iz mup-a djelatnog sastava u mirovinu,a bio je djelatna osoba i pripadnik specijalne policije tijekom domovinskog rata ostvario je čin satnika,a sada ovo je več malo teže,najbolje neka nazove policijsku upravu gdje je bio pripadnik specijalne policije pa če mu tamo socijalni najbolje moči objasniti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina je napisao:...mislim da čemu mirovinsko uvažiti čin ako mu ga mup bude dao

 

U postu je bilo navedeno:"...od kuda je otišao u invalidsku mirovinu (Hrvi) sa činom narednika...", dakle on je već u mirovini i bilo bi stvarno najblaže rečno čudno i vrlo zanimljivo temeljem čega i kako bi MUP obrazložio tu dodjelu u 2008 godini. Ponavljam: ne bi trebao (ili bolje rečeno: ne bi smio,...) ali ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da,to je sada malo interesantno..ako su svi pripadnici specijalne policije koji su sudjelovali u domovinskom ratu ukazom ministra promaknuti,znači izvanredno promaknuče,to znači i da predmetni je obuhvačen tim zakonom....a pošto je u invalidskoj mirovini i da ide na obnovu postupka temeljem pogoršanja bolesti dali bi mu tada priznali čin iz mupa?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina je napisao:....ako su svi pripadnici specijalne policije koji su sudjelovali u domovinskom ratu ukazom ministra promaknuti,znači izvanredno promaknuče,to znači i da predmetni je obuhvačen tim zakonom..

Mali sintaksno semantički osvrt: osobi koja nema čin ili mjenja "kategoriju" - vrstu osobnog čina (vojnik->dočasnik -> časnik) se dodjeljuje čin, a osoba koja ima čin i "ostaje" u istoj vrsti se promiče (redovno ili vanredno-kada nisu ispunjeni svi uvjeti npr. vrijeme u činu,...).

Kada si u postupku umirovljenja tj. u mirovini, HZMO priznaje osobni čin - stanje prije umirovljenja (neki kažu na dan umirovljenja) i to je to; nema poslije obnove postupka neki novi čin koji je "izrastao" 2008 godine. HZMO će priznati čin koji bi mu MUP "dao" 2008 samo ako u toj odluci stoji da je to čin s danom prije umirovljenja, pa gledaj apsurda MUP daje satnika s danom kada je on već pripadnik HV ili s datumom ranije: ako daje dok je pripadnik HV nema ovlasti, a ako daje s danom prije što je u HV ide pitanje kako je satnik iz MUP- mogao biti primljen i raspoređen u HGZ na dočasničko mjesto; ako i to "progutamo" ostaje slijed da tad dočasnički čin HV "ukida" (vremenski slijed,..) MUP-oog satnika i eto opet kraj balade: umirovljen po dočasnik iz HV. Rezime: Ne, u nikojem slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija