Jump to content

Dostava ovrhe


MZ

Preporučene objave

Molim pomoć. Zanima me kako funkcionira imenovanje opunomoćenika ovršeniku za primanje ovrhe.Znam da postoji mogućnost da se javni bilježnik opunomoći za zaprimanje pismena ali me zanima kako, i da li to funkcionira u praksi. Konkretno; da li ovrhovoditelj ili bilježnik dostavlja sudu takav zahtjev i da li za zahtjev postoji propisana forma? Da li je prije toga potrebno pokušati apsolutno sve druge redovne načine dostave(tri puta poštom, ovršenik ne prima, tj poštar navodi da je odselio ili otputovao, a od MUP- a postoji potvrda da on stvarno jest prijavljen na toj adresi, od HZMO- a potvrda da ne radi pa ne može ovrhu primiti na radnome mjestu, i dr....). Da li se ovrha može dostaviti kurirskom službom tipa DHL ili neki drugi pružatelj takvih usluga osim HP-a(Zakon o pošti i pravilnik o obavljanju poštanskih usluga nisu mi jasni po tome pitanju.).Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete zatražiti od suda da se ovršeniku uruči rješenje putem sudskog dostavljača (ako se radi o ovrsi putem suda, a ako se radi o ovrsi putem javnog bilježnika, onda to zatražite od javnog biljenžnik (javnobilježnička dostava)).

Dakle to vas košta između 117,20 kn ukoliko se dostava vrši u samom mjestu suda, pa sve do 180-ak kuna ako se dostava vrši izvan sjedišta suda. To plaćate nakon što se to zatraži od vas (ako prihvate prijedlog).

 

Sve ovo možete zatražiti običnim dopisom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija