Jump to content

stegovna mjera??


apocalyps

Preporučene objave

ovako. bio sam na kaznenom i prekršajnom sudu. na kaznemom sudu mi je sutkinja rekla da se inače u ovakvim slučajevima postupak obustavi (ne vjerujem da če se to desit) i rekla je da ona misli da su mjere koje je predložio socijalni radnik nepotrebne. predložio je da idem kod psihologa na neko vrijeme i da se uzdrživ od posječivanja određenih mjesta. u redu. to je bilo na kaznenom sudu, jos nisam dobio rjesenje tako da neznam sta me ceka... bio sam i na prekrsajnom sudu i tamo mi je sutkinja rekla da mi nece dat novcanu kaznu, da si to čuvam za fax, nego da cu dobit nekakvu stegovnu mjeru. nije precizirala. zanima me šta bi to bilo....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema Prekršajnom zakonu (novom) vrste zaštitnih mjera su: obvezno psihijatrijsko liječenje, obvezno liječenje od ovisnosti, (vjerojatno će u konkretnom slučaju sud primijeniti liječenje od ovisnosti) zabrana obavljanja zvanja, određenih djelatnosti, poslova ili dužnosti fizičkoj osobi, zabrana obavljanja određenih djelatnosti ili poslova pravnoj osobi, protjerivanje stranca iz zemlje, oduzimanje predmeta, zabrana upravljanja motornim vozilom.

Na snazi od 1. siječnja ove godine.

 

Po „starom“ Zakonu o prekršajima zaštitne mjere su: zabrana obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti fizičkoj osobi, zabrana obavljanja djelatnosti pravnoj osobi, protjerivanje stranca iz zemlje, oduzimanje predmeta, zabrana upravljanja motornim vozilom.

Ali Zakonom mogu biti propisane i druge vrste zaštitnih mjera.

 

Dakle potrebno je uzeti u obzir vrijeme počinjenja djela i primjenu blažeg zakona ili kako Prekršajni zakon propisuje: Prema počinitelju prekršaja primjenjuje se propis koji je bio na snazi u vrijeme kad je prekršaj počinjen. Ako se nakon počinjenja prekršaja propis jedanput ili više puta izmijeni, obvezno će se primijeniti propis koji je blaži za počinitelja.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija