Jump to content

lažiranje uplate


mijauvau

Preporučene objave

Molim savjet u svezi lažiranja uplate duga alimentacije . Naime, lažna uplatnica - tj. kopija je poslana faxom na DO zbog čega su g. odgodili kaz.prog. Na pošti ni u banci nije evidentirana uplata, a prema žigu na uplatnici riječ je o postanskom uredu gdje tvrde da je riječ o krivotvorenju žiga - manipulacija el potpisa (muljaži sa skenerom, fotokopirkom tko zna). Dokaz tj. izjavu da nema evidentirane uplate prema datumu žiga i da je uplata krivotvorena od strane uplatitelja - napisana je od strane osobe koja se potpisala kao upravitelj poštanskog ureda a to se naknadno utvrdilo da nije, već da je službenica ili voditelj poslovnice ili kaj ja znam - uglavnom nije napisala u.z. To je nepravovaljani dokaz, plus nedostatak originalne uplatnice dovoljno da odvjetništvo pospremi sve u ladicu. Trebam li od upravitelja ponovo tražiti izjavu i ako taj neće dati, trebam li tužiti HP? U međuvremenu je donešena presuda zbog povrede uzdržavanja djeteta te je optuženi uvjetno kažnjen kaznom zatvora uz rok za podmirenje duga. Sudac je tek u postupku okrivljenika pitao o uplati, što je on svalio na treću osobu jer jadan nikad nije ni vidio uplatnicu. Zbog zlostavljanja i trauma koje sam doživjela u međuvremenu od njega(nevezano za "uplatu") sve sam, uključivo i tu krivotovrinu prijavila policiji. Što bi moglo učiniti DO obzirom da su se već od mene dobili dokaze, ali iste odbilo zbog nepravovaljanosti. Jesam li ja moguće osumnjičena i dužna ponovo dokazivati da nisam primila novac i pri tome dokazivati da je riječ o krivotvorenju? Da li ga HP treba ili može kazneno prijaviti ili je dovoljna moja prijava? Može li policija otkriti i potvrditi da se radi o prijevari a dokaze slati na DO, ili DO sve opet može odbaciti ukoliko nema dokaza (npr. original uplatnice) Molim za savjet... :-(:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jesam li ja moguće osumnjičena i dužna ponovo dokazivati da nisam primila novac i pri tome dokazivati da je riječ o krivotvorenju?

 

Ako niste ništa lažirali nemate razloga biti zabrinuti.

 

Što bi moglo učiniti DO obzirom da su se već od mene dobili dokaze, ali iste odbilo zbog nepravovaljanosti.

 

DO ne odbija dokaze, već ih može samo smatrati nevaljanim ili nepodobnim, a onda to moraju tako reći vama na vaše traženje

 

Da li ga HP treba ili može kazneno prijaviti ili je dovoljna moja prijava?

Dovoljna je vaša prijava

 

Može li policija otkriti i potvrditi da se radi o prijevari a dokaze slati na DO, ili DO sve opet može odbaciti ukoliko nema dokaza

Policija ako smatra da ima dokaze o krivotvorenju (dakle ne prijevari!) šalje po službenoj dužnosti kaznenu prijavu DO koje potom ponovno razmatra osnovanost prijave.

 

Ako DO odbaci prijavu, vi ne možete tu ništa osim eventualno se žaliti višem državnom odvjetništvu na postupanje nižeg (općinskog) državnog odvjetništva.

Savjetujem odlazak do DO i razgovor sa zamjenikom DO koji je zadužen za spis, a sve u svrhu boljeg objašnjenja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija