Jump to content

kriminal!


corvetteos

Preporučene objave

Radila sam u poduzecu 3god, moj radni kolga 2 godine, sve je funkcioniralo besprijekorno.Od 01.01.2007.godine placa nam je obecana 5.000,00kn.Digli smo oboje kredite,od kojih smo veci dio posudili poslodavcu jer su nastali neki financijski problemi(naravno neočekivani) da bi na kraju se dogodilo tako da u 2007-oj nisam dobila niti jednu plaču, a 01 04.2007 sam dobila otkaz kao tehnološki višsak, a radni je kolega isto tako prosao 01.10. iste godine,dakle sa 9 neisplačenih dohodaka i sa neplačenim doprinosima.

Za kredite se teretimo mi, naravno, a nemamo pisani trag o posudbi, radi se o sveukupnom iznosu od cca 200.000,00kn.

Molim za savjet sto napraviti i odakle početi uopče??

Kojoj se instituciji prvo javiti? :-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I po meni je to prijevara,jer nam je novac izvučen na temelju lažnih obečanja...nikom ne poželjet!!Jedino što me muci sto nemamo taj vražji pisani trag o posudbi, tako da jedino mozemo kolega i ja svjedočiti jedan drugome, ako se to uopče priznaje... :-(

pan je napisao:

Javite se, odnosno prijavite to po izboru:

1.policija

2. državno odvjetništvo

3. državni inspektorat.

 

Iako mi nije jasna ona da ste novac posudili i dali ga poslodavcu. Takvo nešto još nisam čuo, ali izgleda kao prevara (u najmanju ruku).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ova drzava je nemoguca!!!Danas sam obisla inspektorat i iznjela im svoje probleme,kolega je takodjer bio samnom, a oni kazu da ne mogu nista napraviti jer se firma i dalje vodi kao aktivna ima svoje sjediste ali na adresi nema nikog od odgovornih, vec se na toj adresi nalazi sasvim druga firma.Poslodavac se ne odaziva na pozive da dostavi dokumentaciju.

Bili smo zatim kod odvjetnika koji je rekao da moze ici privatna tuzba ali da razmislimo jer bi cijena spora mogla biti veca od samog duga....na kraju zakljucih da tu zakon ipak stiti kriminalce a nas male i ciste savjesti sustavno pokapa!!! :-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što sam već naveo:

-prijavite događaj policiji ili državnom odvjetništvu jer to ima elemente i kaznenog djela po službenoj dužnosti -vidi čl.114 KZ-a.

- druga preporuka je da pismenim putem izvijestite o svemu policiju, općinsko državno odvjetništvo i državni inspektorat i to preporučeno sa povratnicom. napišite također da vas izvijeste o učinjenom.

siguran sam da ćete dobiti kvalitetnu obavijest što vam je činiti, ili što će prije navedeni napraviti ili su napravili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se u svemu s Panom, osim što bih dodao malu sugestiju da dopise uputite na središnja tijela koja će predmete spustiti na niže ustrojstvene jedinice. Ovo zato, govorim iz iskustva, jer su se mnogi uvukli u institucije iz kojih bi ih trebalo izbaciti i pretpostavljam zbog takvih ste i dobili odgovor kakav ste dobili.

Ovako ipak znaju da ih netko gleda i nadgleda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam pojma..valjda je zena mislila da bi se moglo nesto otegnuti...ja iskreno nemam pojma kolike su odvjetničke tarife???Tuzba ce biti kolektivna,jer i druga dva djelatnika poduzeca vuku velike dugove i sto se tice placa i doprinosa a i privatno tako da cemo raditi svi zajedno, pa kako nam bude.Problem je sto je poslodavac prezaduzen i na svemu mu je hipoteka i crn je i privatno i poslovno, sto smo saznali kad je vec bilo kasno... :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija